САЩ сериозно обмислят преустановяване на обучението на турски пилоти на

...
САЩ сериозно обмислят преустановяване на обучението на турски пилоти на
Коментари Харесай

"Ройтерс": САЩ обмислят да спрат да обучават турски пилоти

САЩ съществено обмислят прекратяване на образованието на турски водачи на изтребители Ф-35, откакто Анкара напредва в проектите си за покупка на съветски зенитно-ракетни системи макар възраженията на Вашингтон, съобщи организация " Ройтерс ", като се базира на двама източници.

Двата съдружника в НАТО спорят от месеци поради поръчаните от Турция съветски системи С-400, които съгласно Вашингтон са несъвместими с отбранителната мрежа на Западния алианс и ще съставляват опасност за американските стелт изтребители Ф-35, каквито Турция също възнамерява да купи.

Източниците на " Ройтерс ", които са осведомени с ролята на Турция в програмата Ф-35 и пожелаха да запазят анонимност, не споделиха, че е взето дефинитивно решение.

Прекратяване на образованието се обмисля заради новите признаци, че Турция напредва към покупката на С-400. На 22 май турският министър на защитата Хулуси Акар сподели, че турски военни се образоват в Русия да употребяват С-400 и че съветски военни може да дойдат в Турция.

Пентагонът и Държавният департамент отхвърлиха коментар. Турските водачи се образоват във военновъздушна база Люк в Аризона. Съединени американски щати недвусмислено обявиха, че Турция не може по едно и също време да има системи С-400 и да бъде част от програмата Ф-35./ БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР