САЩ се завръщат в региона и това е добра новина.

...
САЩ се завръщат в региона и това е добра новина.
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: САЩ се завръщат в региона и това е добра новина

Съединени американски щати се завръщат в района и това е добра вест. Това сподели пред БНР Елена Поптодорова - някогашна посланичка на България в Съединени американски щати. Тя посочи, че по едно и също време с посещението на Матю Палмър у нас е и първият заместител асистент секретар на американското Министерство на финансите, с цел да разисква с сътрудниците си в София въпроси, свързани с пране на пари, противозаконни финансови потоци, финансиране на тероризма, написа Novini.bg.

Според нея за дълъг интервал от време Съединени американски щати са се били дистанцирали от района на Балканите, мислейки, че са си свършили работата тук, само че доста събития от последните няколко години са дали съображение за усилване на взаимоотношението сред Съединените щати и страните от района. 

Поптодорова изрази очакване, че Русия ще реагира с паника на това засилено наличие на Съединени американски щати, тъй като става дума за доста мощна конкуренция: " Русия има предпочитание за определящо въздействие в региона на Югоизточна Европа и Западните Балкани - това е исторически правилно - и да това минава през енергетика и през доставките на газ. Но страните в района са суверени и могат да създадат своя избор от кое място какво да получават. Но в последна сметка става дума и за цена, на каква цена се получава газът от другите снабдители ".

Елена Поптодорова предвижда, че част от отговора на Русия ще бъде и подготовката за посещаване в България първо на външния министър Сергей Лавров.

Русия е страната, която постоянно е употребила суровините си и енергийните доставки за политическо влияние и това може да се потвърди с поредност от образци, започвайки от Украйна, уточни някогашната посланичка. По думите ѝ страните от района могат да попаднат в доста мощно менгеме сред Русия и Турция. 

" Порочно е всяко изпитание да се прекарат решенията на България през опълчването на Съединени американски щати и Русия. Това е фактологически погрешно ", безапелационна беше тя.

Започва почистване на атмосферата на проведена престъпност и трафици в района, които минават и през България, подчертава Поптодорова и уточни, че това удря по стандарта на живот на елементарните хора в засегнатите страни.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР