САЩ се занимават с разграбването на петролни находища в Сирия,

...
САЩ се занимават с разграбването на петролни находища в Сирия,
Коментари Харесай

Асад вижда разграбването на петрол в Сирия като въпиещ пример за политиката на САЩ

САЩ се занимават с разграбването на петролни залежи в Сирия, като това е най-въпиещият на практика образец за американската политика. Това разгласи в изявление за съветската държавна англоезична телевизия RT сирийският президент Башар Асад.

Около 90% от производството на нефт в Сирия е концентрирано на източния бряг на река Ефрат, който по-рано беше цитадела и главен източник на приходи на терористите от ДАЕШ ( " Ислямска страна " ), а в този момент се управлява основно от съюзните на Съединени американски щати " Сирийски демократични сили ", в които водещ детайл са сирийските кюрди.

По-рано представителят на Пентагона Рат Хофман увери, че приходите от сирийския нефт отиват за кюрдите, а не за американците.

" Разбира се, ние недоволстваме, целият народ на Сирия недоволства. Това фактически е обир (...), само че тук няма нито интернационален ред, нито интернационално право. (...) Това събитие, почтено казано, не е ново и не се отнася единствено за военно време ", разяснява Асад..

Той акцентира, че " американците постоянно се стремят да ограбят други страни по един или различен метод, отнемайки освен нефт, пари и въобще финансови запаси, само че и права - както политически, по този начин и всички останали ".

" Такава е тяхната историческа роля най-малко от края на Втората международна война. Така че тук няма нищо ново и не наподобява нещо необичайно или несвързано с предходните им политики. Само понякога методите на Съединени американски щати получават нови форми ", заключи сирийският държавен глава.

Според съветското военно министерство Вашингтон получава повече от 30 млн. $ месечно от добива на нефт в Сирия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР