САЩ се стремят към сключване на ново споразумение за неразпространение

...
САЩ се стремят към сключване на ново споразумение за неразпространение
Коментари Харесай

САЩ и Русия обмислят ново споразумение за неразпространение на ядрено оръжие

Съединени американски щати се стремят към подписване на ново съглашение за неразпространение на нуклеарното оръжие с Русия. Това разгласи в петък американският президент Доналд Тръмп, написа ТАСС. " Вече работим с Русия по съглашение за неразпространение, нуклеарно неразпространение. Ако изработим нещо сходно, би било отлично ", съобщи американският водач. Той приказва в покрайнините на Тампа на среща с представители на Флорида. Целта на визитата му бе да се обърне внимание на разпространяването на ковид и реакцията на сезона на ураганите в Съединени американски щати. Тръмп не даде никакви детайлности по отношение на упоменатото руско-американско подпомагане.
Очевидно ръководителят на американската администрация имаше поради руско-американските съвещания по отношение на вероятностите за надзор на оръжията и разоръжаването. На тези срещи, преди всичко, се разисква по-нататъшната орис на Руско-американския контракт за ограничения за по-нататъшно понижаване и ограничение на стратегическите нападателни оръжия (START, импровизирано наименуван START-3). Това съглашение изтича при започване на 2021 година, в случай че Москва и Вашингтон не реализиран съглашение за неговото удължение. Договорът беше подписан от 2-те страни през 2010 година Според неговите условия, всяка страна понижава стратегическите си настъпателни оръжия по подобен метод, че 7 години след влизането му в действие и по-късно, общите им количества не надвишават 700 разгърнати междуконтинентални балистични ракети (МКБМ), подводни балистични ракети (СЛБМ) и тежки бомбардировачи (TB), 1 550 бойни глави върху тях, 800 разгърнати и неразгърнати пускови установки на ICBM, SLBM и TB.
Договорът остава в действие за 10 години (до 5 февруари 2021 г.), в случай че не бъде сменен с следващо съглашение преди тази дата. Той може също да бъде продължен за не повече от 5 години (тоест до 2026 г.) по взаимно единодушие на страните. Москва приканва Вашингтон да не отсрочва разрешаването на въпроса за опцията за удължение на контракта и го характеризира като златен стандарт в региона на разоръжаването. Както съветският президент Владимир Путин уточни в изявление за „ Файненшъл таймс “ през юни 2019 година, в случай че това съглашение престане да съществува, „ тогава в действителност въобще няма да има принадлежности в света, които да сдържат конкуренцията във въоръжението “ , изяснява изданието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР