САЩ се присъединиха към инициативата за засаждането на 1 трилион

...
САЩ се присъединиха към инициативата за засаждането на 1 трилион
Коментари Харесай

Тръмп присъединява САЩ към инициативата за засаждането на 1 трлн. дървета

Съединени американски щати се причислиха към самодейността за засаждането на 1 трилион дървета по света ( 1T.org ). Това разгласи самият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп по време на речта си пред Световния стопански конгрес в Давос.

Със засаждането на дърветата се цели извличането на 200 гигатона въглерод от атмосферата в границите на 10 години.

The United States has joined https://t.co/vMJ0FdlVqA 1 Trillion Tree Initiaitve. Together we will plant 1 Trillion Trees sequestering over 200 gigatons of carbon in 10 years. We must be carbon negative & sequester existing carbon now. Join us. @wef https://t.co/JEYRRKv7Q5 pic.twitter.com/DLKk44oDqg
— Marc Benioff (@Benioff) January 21, 2020
" Трябва да сме въглеродно негативни и да извличаме съществуващия въглерод в атмосферата в този момент ", се акцентира на уеб страницата на самодейността са посаждането на 1 трлн. $ на планетата.

Междувременно американският предприемач Марк Бениоф похвали Тръмп за присъединението към самодейността, като по думите му това е може би най-хубавата вест от речта му.

Междувременно изпълнителният шеф на интернационалната природозащитна организация Greenpeace Дженифър Морган разгласи, че не е впечатлена от представянето на Тръмп в Давос.

По думите ѝ самодейността за засаждането на 1 трлн. дървета не може да компенсира по-широката офанзива против сериозното състояние с климата.

Според Морган Тръмп към момента не схваща рецесията с климата.

" Да приемаш, че можете да имате велика, печелеща Америка и щастливи американци, без да разбирате риска за американците от климатичните промени, е удивително ", посочи шефката на " Грийнпийс ", допълвайки: " Това просто показва равнището на отвод (да се признаят проблемите с климата) и пленяването на това държавно управление от въгледобивната, петролната и газовата индустрия. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР