САЩ се предупредили Украйна, че широкомащабно руско нападение срещу нея

...
САЩ се предупредили Украйна, че широкомащабно руско нападение срещу нея
Коментари Харесай

САЩ предупреждават Украйна, че Русия е готова да я нападне всеки момент

САЩ се предизвестили Украйна, че широкомащабно съветско нахлуване против нея може да се чака всеки миг, пишат водещи интернационалните медии, базирайки се на източници от американското разузнаване и от Пентагона.

Според тях съветските сили по границите на Украйна са 100 % налични и подготвени, а 80 на 100 от тях се придвижени в предни позиции и подготвени за офанзива при заповед за това.

Американските служби чакат съветско навлизане от няколко страни за да бъде превзета столицата Киев.

Администрацията на Джо Байдън е уведомила украинския президент Владимир Зеленски за разследващи сведения, съгласно които Русия се готви да извърши пълномащабно навлизане в прилежащата страна в границите на идващите 48 часа, съобщи " Нюзуик ", базирайки се на чиновници на американското разузнаване.

„ Президентът на Украйна е предизвестен, че Русия доста евентуално ще стартира навлизане в границите на 48 часа съгласно американски разследващи данни “, е споделил пред изданието американски чиновник с директна информация по въпроса.

„ Освен това “, е добавил американският чиновник, „ отчетите от наблюдаващи на самолети демонстрират, че Русия е нарушила украинското въздушно пространство по-рано през днешния ден, с полети на евентуално разследващи самолети за къс интервал от време над Украйна “.

С сходни заглавия, цитирайки източници от Пентагона, излязоха довечера и " Файненшъл таймс ", Си Ен Ен, Би Би Си и други американски и интернационалните медии.

Пентагонът счита, че Русия може да стартира пълномащабна инвазия в Украйна директно, откакто съветската войска нарежда 100 % от войските и оръжията, нужни за огромна офанзива против страната, написа " Файненшъл таймс ".

„ Путин и неговите сили са толкоз подготвени, колкото могат да бъдат “, споделя пред вестника върховен чиновник на защитата на Съединени американски щати. „ Те покачиха своята подготвеност до точка, в която са безусловно подготвени да тръгнат в този момент, в случай че получат заповед ... Могат да тръгнат всеки час. "

Източникът споделя още, че 80 % от съветските сили в района са се преместили на предни позиции, което значи места в Русия и Беларус на от 5 до 50 километра от украинската граница.

Служителят прибавя, че Русия към този момент е позиционирала повече от 20 военни кораба в Черно море, в това число 10 десантни десантни кораба.

„ Тези кораби ги има по една причина и тя е да придвижват жива мощ на сушата “, споделя той.

Източник, непосредствен до държавното управление на Зеленски, също е удостоверил пред " Нюзуик ", че е получено такова предизвестие, само че е отбелязал, че за трети път за месец Киев получава предизвестие да се приготви за идно широкомащабно нахлуване, заповядано от съветския президент Владимир Путин.

„ Със сигурност е допустимо “, е споделил източникът. „ Путин не може да държи толкоз доста войски на полето още дълго. “

Пентагонът чака съветски въздушни удари, крилати ракети и наземно настъпление, съгласно чиновник на американското разузнаване, представен от " Нюзуик ".

Информацията е била доказана от втори чиновник на американското разузнаване, който е подчертал всеобхватния темперамент на военната интервенция, която Пентагонът чака от Русия.

Служителят е споделил пред изданието, че нахлуването ще включва освен напън от следения от промосковските бунтовници регион Донбас на изток, където в понеделник бяха изпратени спомагателни съветски елементи, наречени от Москва " миротворци ", само че също по този начин и огромен удар към столицата Киев от северната граница с Беларус, където съветските войски неотдавна удължиха взаимни учения със своя съдружник.
Вторият чиновник на Съединени американски щати е споделил, че интервенцията ще стартира с хакерска атака, последвана от наземна навлизане, което евентуално ще стане през нощта. И двете публични лица обаче настояват, че проектите на Русия могат да се трансформират според от ежедневните събития.
Друг източник, който е взел участие в конферентен диалог на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати във вторник, е удостоверил пред " Нюзуик ", че Белият дом е гледал " необикновено песимистично " на прогнозата, че съветското нахлуване в Украйна ще се ограничи до подкрепяните от Москва размирен републики. Този източник също е планувал инвазия евентуално в границите на 24-48 часа.

Малко откакто в " Нюзуик " са разбрали за тези оценки на Съединени американски щати, уебсайтовете на министерството на защитата, министерството на външните работи и на други институции в Украйна ненадейно са станали недостъпни, което е знак за допустима огромна хакерска атака.

" Нюзуик " напомня, че Съединени американски щати предизвестяват от седмици, че Русия е в положение да извърши нахлуване когато и да е при невижданото скупчване на нейни военни сили покрай границите на Украйна, а Байдън сподели в петък, че е " уверен ", че Путин към този момент е взел решението да го направи.

След като в понеделник Путин призна самообявилите се проруски републики в Източна Украйна и изпрати там военни сили, Държавният департамент и Белият дом оповестиха, че уговорените " по принцип " срещи сред държавния секретар Антъни Блинкън и съветския външен министър Сергей Лавров, както и сред Байдън и Путин, към този момент не са в дневния ред, отбелязва изданието.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР