САЩ се оттеглят от участие в Съвета по правата на

...
САЩ се оттеглят от участие в Съвета по правата на
Коментари Харесай

САЩ напускат Съвета за човешките права към ООН

Съединени американски щати се отдръпват от присъединяване в Съвета по правата на индивида на Организация на обединените нации, заяви във вторник представителката им в международната организация Ники Хейли, предава БГНЕС.

Тя определила тази институция като " клоака от политически пристрастия ". " Ние подхващаме тази стъпка, тъй като нашият ангажимент не ни разрешава да останем част от лицемерна и обслужваща себе си организация, която се подиграва с човешките права ", сподели тя.

Искам да бъда пределно ясна, че тази мярка не значи оттегляне от уговорките ни към човешките права ”, добави дипломатът. Тя уточни като причина за напускането „ хроничното предрешение на Съвета към Израел ”, порицавайки в същото време участието на страни като Китай, Куба и Венецуела, които биват упреквани в нарушавания на човешките права.

Съветът на Организация на обединените нации по правата на индивида е интернационален правозащитен орган в системата на Организация на обединените нации, заменил Комисията на Организация на обединените нации по правата на индивида. Представлява помощен орган на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР