САЩ се опитва да убеди своите съюзници от Евросъюза да

...
САЩ се опитва да убеди своите съюзници от Евросъюза да
Коментари Харесай

Въпреки САЩ, Германия е готова да работи с Huawei върху създаването на 5G мрежи

САЩ се пробва да убеди своите съдружници от Евросъюза да прекратят връзките си с Huawei, само че Германия съобщи, че е подготвена да работи взаимно с китайския софтуерен колос върху основаването на 5G инфраструктура.

Правителството на Германия е готово да разреши на Huawei Technologies Co в основаването на националната 5G инфраструктура. Информацията е на The Wall Street Journal, който добавя, че решението е взето от огромна група министри и в този момент следва неговото утвърждение от Народното събрание.

CNBC удостовери тази информация като цитира представителя на Министерството на вътрешните работи на Германия Бьорн Грюневалдер (Bjorn Grunewalder), който съобщи, че към сегашен ден не се възнамерява изключването на който и да било производител от състезанието и че това е юридически невероятно.

Според отчет на английското разузнаване, показан от Financial Times, Британия смята рисковете за потребление на оборудването на Huawei като управляеми и е в положение да обезпечи осведомителната сигурност на своите структури. Но двете огромни английски телекомуникационни мрежи – EE и Vodafone към този момент обявиха, че няма да употребяват оборудването на Huawei за построяването на 5G. Но другите два огромни мобилни оператора O2 и Three имат намерение да употребяват техниката на китайския производител.

Официалната позиция на Германия и Британия по този въпрос може да повлияе на решенията на останалите европейски страни и да се трансформира в удар против Съединени американски щати. WSJ прибавя, че службите на Съединени американски щати към този момент са уверени, че са съумели да окажат нужния напън на своите съдружници и са привлекли на своя страна мобилните оператори на Германия, Китай и Япония.

Това събитие е просто следващият епизод от комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР