САЩ се обявяват против строителството на газопровода „Северен поток 2“,

...
САЩ се обявяват против строителството на газопровода „Северен поток 2“,
Коментари Харесай

Държавният департамент на САЩ определи „Северен поток 2“ и „Турски поток“ като политически инструменти


Съединени американски щати се афишират срещу строителството на газопровода „ Северен поток 2 “, защото го считат не за търговски, а за политически инструмент. Това заяви в понеделник организация Bloomberg, базирайки се на изказване на асистент държавния секретар по въпросите за енергийните запаси Франсис Фанън, съгласно Интерфакс.

Както означи Фанън по време на телефонен брифинг, „ Северен поток 2 “ е един от плановете, които дават опция на Русия да заобиколи Украйна и да получи директен достъп до огромните европейски пазари. По думите му, планът „ Турски поток “ през Черно море също е политически инструмент “, оповестява Интерфакс.

„ Като се имат поради съветските нападателни дейности, в този момент е подобаващото време за фокусиране на вниманието върху този проблем “, цитира организацията думите на Фанън.

По думите му, Съединени американски щати не престават да поддържат диверсификацията на източниците за доставка на енергийни запаси за Европа, в това число различните източници на сила, като също по този начин регистрират повишаване на безпокойството във връзка с „ Северен поток 2 “ в Германия и други страни.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР