САЩ се нуждаят от повече инициативи в подкрепа на крипто,

...
САЩ се нуждаят от повече инициативи в подкрепа на крипто,
Коментари Харесай

Подходът на SEC подкосява иновациите, твърди директорът на SkyBridge Capital

Съединени американски щати се нуждаят от повече начинания в поддръжка на крипто, с цел да балансират регулаторните пълномощия на SEC - изпълнителен шеф на SkyBridge Capital.

Антъни Скарамучи, основен изпълнителен шеф на SkyBridge Capital, неотдавна показа мнението си за регулаторните пълномощия на Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища на Съединени американски щати (SEC) върху крипто промишлеността.

В неотдавнашна публикация за CNBC Скарамучи твърди, че актуалният метод на SEC към регулирането на криптовалутите би трябвало да бъде преразгледан за промишленост, която изисква стратегии за поощряване на растежа.

Според него те би трябвало да бъдат уравновесени с повече стратегии за поощряване на растежа.

Макар да признава, че SEC упражнява пълномощията си върху крипто промишлеността, Скарамучи твърди, че организацията разполага с прекалено много власт и би трябвало да приложи повече прокрипто начинания, с цел да балансира регулаторните си пълномощия.

Той твърди, че SEC е най-вече организация за правоприлагане, а не регулатор, защото не разполага с нужния опит и запаси, с цел да се оправи със сложността на крипто промишлеността.

Скарамучи съобщи, че организацията се концентрира най-вече върху идентифицирането и елиминирането на злонамерените лица в промишлеността, а не върху насърчаването на напредъка и просперитета. Ето за какво той предлага една добре създадена държавна политика да бъде ориентирана към злонамерените участници и да предизвиква растежа и нововъведенията.

Главният изпълнителен шеф на SkyBridge допуска, че е нужен по-цялостен метод към крипто регулирането на федерално равнище. Скарамучи счита, че подобен метод би трябвало да включва поддръжка за финансовите услуги, блокчейн технологиите и нововъведенията и да направи финансовите услуги по-приобщаващи и без усложнения.


 


Той твърди, че държавното управление би трябвало да балансира описа и да помогне на американската общност да разбере какъв брой е значимо да се запазят изгодите от криптовалутите, като в същото време се обърне внимание на провокациите, които идват с тях.

Призивът на Скарамучи за по-прокриптографски метод към регулирането идва в миг, когато крипто бранша се развива бързо и притегля все по-голямо внимание както от страна на вложителите, по този начин и от страна на регулаторите.

Заключение

Тъй като криптовалутите стават все по-разпространени, нараства потребността от ясни и поредни регулации, които да направляват растежа и развиването на промишлеността. Идеите на Скарамучи за по-балансиран метод към регулирането могат да дадат визия за това по какъв начин регулаторите могат дейно да следят крипто промишлеността като в същото време разрешават нововъведения и прогрес.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР