САЩ се надяват да получат подкрепа в Съвета за сигурност

...
САЩ се надяват да получат подкрепа в Съвета за сигурност
Коментари Харесай

САЩ иска Съветът за сигурност на ООН да удължи ембаргото срещу Иран

Съединени американски щати се надяват да получат поддръжка в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за удължение на ембаргото за доставка на оръжие в Иран , съобщи специфичният представител по Иран Брайън Хук .

Резолюция 2231 приключва действието си през октомври 2020 година. Ембаргото, което Организация на обединените нации наложи за доставка на въоръжение за Иран изтича идната година, с което ще падне възбраната на международната организация за напредване на редица хора.

„ Смятаме, че Съветът за сигурност на Организация на обединените нации би трябвало да изиграе значима роля и да подсигурява, че ембаргото за доставка на оръжия и възбрана за пътешестване на тези хора ще бъде продължено ”, съобщи Хук.

На 14 юли 2015 година „ шесторката ” (Великобритания, Германия, Съединени американски щати, Франция, Китай и Русия) и Иран оповестиха, че са постигнали Всеобхватен проект за деяние ( ВПД). На 20 юли 2015 година Съветът за сигурност на Организация на обединените нации одобри резолюция 2231, с която утвърждава постигнатата договореност.

Споразумението допуска събаряне на глобите в подмяна на ограничение на иранската нуклеарна стратегия . В първичния си тип договорката не просъществува дължа и през май 2018 година Съединени американски щати оповестиха, че излизат едностранното от него и ще възстановят тежките наказания против Иран
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР