САЩ се надява, че Китай ще предостави подробна информация относно

...
САЩ се надява, че Китай ще предостави подробна информация относно
Коментари Харесай

Помпео гледа с надежда към Китай - да сподели повече подробности за коронавируса

Съединени американски щати се надява, че Китай ще даде подробна информация по отношение на експлоадирането на новата коронавирусна болест в края на 2019 година, разяснява в изявление за Fox News държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео.

На въпрос, за какво Китай не е изискал помощ от Съединени американски щати за битка с инфекцията в ранните стадии на нейното разпространяване, той изясни, " не мога да отговоря на въпроса за какво това не е направено. Китайците споделят, че желаят съдействие и ние също желаеме това . Но за съдействие, би трябвало да има информация, данни и бистрота Това са основните детайли на съдействието . "

" Все още чакаме това от Китай. Все още се нуждаем от информация за това какво в действителност се е случило там . Това (разпространение на вируса) продължава и потребността от информация остава и до през днешния ден. Това ще помогне да спасим живот. "
 Сенатът на Съединени американски щати проверява СЗО и Китай за разпространяването на ковид
Сенатът на Съединени американски щати проверява СЗО и Китай за разпространяването на ковид

Разследва се и неналичието на защитни средства и медикаменти в Съединени американски щати

Китай не даде достъп на американците, когато това беше най-необходимо първоначално , съобщи държавният секретар на Съединени американски щати, той желае отговори и бистрота от Пекин. Помпео подлага на критика и Световната здравна организация (СЗО), че й лиши ужасно дълго време при оповестяването на COVID-19 за световна пандемия.

" Комунистическата партия на Китай не даде достъп на американците , когато ни беше нужен в самото начало. Президентът приказва за това през днешния ден. И знаем, че имат тази лаборатория. Знаем за мокрите пазари . Ние знаем, че самият вирус произлиза от Ухан ", сподели Помпео.

Има още доста неща, които Съединени американски щати не знаят , добави той. " Трябва да знаем отговорите на тези неща. Все още този вирус е на независимост. Говорихте за опит стопанската система да се задвижи освен тук, в Съединените щати, само че и по целия свят ", сподели той.

" Нуждаем се от отговори на тези въпроси. Нуждаем се от бистрота и се нуждаем от Световната здравна организация (СЗО), да прави своята работа, да извършва главната си функционалност, която е да се увери, че светът разполага с точна, навременна, ефикасна и действителна информация " за това какво се случва в световното здравно пространство. И не са го създали тук ", сподели Помпео.

Според Помпео, СЗО не афишира ковид за пандемия, тъй като Китайската комунистическа партия не е желала това да се случи .
 Помпео: СЗО се нуждае от коренни промени
Помпео: СЗО се нуждае от коренни промени

След разменените остри реплики и закани за прекъсване на финансирането

" Нуждаем се от здравна организация, която ще даде положителни резултати за света и няма да се подаде на никоя страна. Нуждаем се от точна информация и транспарантна информация. Не я получихме. Светът не вземете това ", сподели той.

В друго изявление за WNTW Ричмънд, Помпео сподели, че Съединени американски щати ще се съсредоточат върху нещата, които са им нужни, с цел да запазят Америка в сигурност .

" Но ще пристигна ден, когато се върнем обратно и погледнем и ще забележим по какъв начин ще можем да предотвратим повтаряне на нещо сходно , с цел да се уверим, че институциите, които са основани да предупредят света, Световната здравна организация... по какъв начин не съумя да извърши тази задача ", сподели той.

" Трябва да разгледаме по какъв начин се оправи СЗО през това време. Има някои неща, които направиха както би трябвало през всичкото това време. Те свършиха страхотна работа против СПИН в целия свят . Просто би трябвало да създадем по този начин и да сме сигурни, че всичко се случва вярно. Не желаеме да харчим нито един $ от американския поданик за организация, която не пази американците в сигурност ", сподели Помпео.

Помпео изясни и на Крис Салкедо от The Chris Salcedo Show, KSEV TV Houston & Newsmax, че е известно от кое място произлиза този вирус .
 Тръмп реже парите за СЗО поради Китай
Тръмп реже парите за СЗО поради Китай

Помпео към този момент се разгласи за промени в Организацията

" Той произлиза от Ухан, Китай. Това са единствено обстоятелства . И се нуждаем всяко държавно управление да направи две неща . Първо, те би трябвало да бъдат почтени за това какво става ", разяснява Помпео.

" Те би трябвало да приказват къде е заболяването в страната им, какъв брой смъртни случаи има, какви случаи има, какви проби се вършат. И по-късно за китайското държавно управление , както сподели президентът, когато приказваха, че това може да е от американски боец или от американска лаборатория за оръжие, това е в действителност рисковано . Това основава риск , когато поставите дезинформация там по този метод ".

Като прочут критик на Китай Помпео съобщи предишния месец, че ръководещата комунистическа партия на Китай съставлява " основна опасност " за здравето на американците и техния метод на живот, като упрекна Пекин за присъединяване в умишлената " дезинформационна акция " и се пробва да отклони вниманието от метода, по който се оправя с рецесията.

Смъртните случаи в Съединени американски щати стихнаха 25 000 във вторник, като страната стана очевидец на най-високия брой починали за един ден - 2129 души .
 Лавров чака преразглеждане на ролята и качествата на страни и интернационалните структури
Лавров чака преразглеждане на ролята и качествата на страни и интернационалните структури

Скандалите за съветска помощ са русофбски инстикт, а обвиняванията против Китай са извънредно неприлични
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР