САЩ се готвят да изтеглят хиляди военнослужещи от Афганистан като

...
САЩ се готвят да изтеглят хиляди военнослужещи от Афганистан като
Коментари Харесай

САЩ ще изтеглят хиляди войници от Афганистан

Съединени американски щати се готвят да изтеглят хиляди военнослужещи от Афганистан като част от съглашение с талибаните за преустановяване на продължаващия от близо две десетилетия спор там, оповестиха американски медии, представени от ДПА.

" Вашингтон пост " и Си Ен Ен цитираха неназовани източници, съгласно които при вероятно подписване на съглашението то ще планува американските войски в Афганистан да бъдат съкратени от към 14 000 на 8000-9000.

То също така ще задължи талибаните да стартират директни договаряния с държавното управление в Кабул, което те дефинират като " марионетен режим ".

Евентуалното съглашение ще планува и фрапантно редуциране на броя на чиновниците на посолството на Съединени американски щати в Кабул, както и този на чиновниците по сигурността, заяви Си Ен Ен, представена от Българска телеграфна агенция.

Тези изявления се появяват, откакто в сряда Залмай Халилзад, американският специфичен представител за афганистанското помиряване, съобщи, че Съединени американски щати са склонни " да сключат съглашение ", в случай че талибаните свършат своята част от нужното за пробив в двустранните договаряния.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР