САЩ съобщиха за втори случай на заразен с новия коронавирус

...
САЩ съобщиха за втори случай на заразен с новия коронавирус
Коментари Харесай

Втори случай на заразен с коронавирус в САЩ от неизвестен източник

САЩ оповестиха за втори случай на инфектиран с новия ковид от незнаен източник, а страните от Западна Европа стягат ограниченията против епидемията. Отменени са няколко срещи и изложби, а авикомпаниите фрапантно понижиха полетите си, съобщи Българска телеграфна агенция.
Здравните управляващи на щата Калифорния оповестиха за втори случай на болест с новия ковид, като източникът не е прочут. Става дума за стара жена, която не е пътувала неотдавна до рискова зона и не е била в контакт с към този момент инфектиран човек. Жената е от окръг Санта Клара. Там към този момент имаше два случая на болестта - мъж и жена, които не са свързани един с различен и които са пътували до Китай.
В сряда управляващите на Калифорния оповестиха за първи случай на болест от незнаен американски източник. Този случай беше открит в окръг Солано в северната част на щата, на 150 километра от Санта Клара. Там отново пациентът не е пътувал до рискова зона, нито пък е имал контакти с носители на вируса.
Трети случай на болест от незнаен източник в Съединени американски щати бе регистриран в щата Орегон. Заразеният не е пътувал неотдавна, нито е имал открит контакт със инфектиран човек. Той е в изолираност в болница и е имал контакт с хора от начално учебно заведение. Случаят е регистриран в окръг Вашингтон, покрай Портланд. Над 60 случая на болест бяха регистрирани в Съединени американски щати, само че няма нито един съдбовен край.
Съединени американски щати отсрочват до второ разпореждане специфичната среща на върха сред Съединени американски щати и Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН) поради епидемията. Срещата трябваше да се организира в Лас Вегас на 14 март.
Правителството на Монако заяви за първи случай на болест с новия ковид. Става дума за пациент, чието положение не буди безпокойствие и който в този момент е превозен към болница във Франция. Пациентът ще бъде лекуван в отделението за инфекциозни заболели в университетската болница в Ница. Един човек от обкръжението му е под карантина вкъщи. Започнало е изследване от кое място е пристигнала болестта. В Ница се лекува и 23-годишна жена от Кан, която е била на седмицата на модата в Милано и която е в устойчиво положение.
Кризисният комитет към немското държавно управление вкара нови ограничения за битка против разпространяването на новия ковид. Сред тях са отменяне на огромни интернационалните прояви и разширение на обсега на разпоредбите за трансгранични пътувания.
Съгласно ограниченията ще се изисква от пасажерите, идващи от Южна Корея, Япония, Италия и Иран, да оповестяват за здравословното си положение преди влизането в страната. Преди единствено от пасажерите от Китай се изискваше сходно нещо. Сега има над 50 доказани случая на болест с новия ковид в Германия.
Авиокомпания Луфтханза пък възнамерява да понижи доста полетите си в идните седмици в подтекста на понижаване на въздушния трафик поради утежняване на обстановката с епидемията от новия ковид.
Британският министър председател Борис Джонсън увери сънародниците си, че управляващите взимат всички ограничения, с цел да предотвратят разпространяването на болестта с новия ковид и сподели, че хората не би трябвало да се безпокоят. Той съобщи, че този въпрос е водещ приоритет за държавното управление му.
Във Англия има 20 доказани случая на болест. В последния случай болестта е станала в рамките на самата страна, само че първичният източник остава неразбираем. Заразеният е признат за лекуване в болница в Лондон. От 20-те доказани случая на болест в Обединеното кралство - 18 са в Англия и по един в Уелс и Северна Ирландия.
Британското държавно управление ще има съвещание, отдадено на обстановката с ковид в понеделник.
Норвежките управляващи покачиха броя на инфектираните с ковид на шест, откакто човек от личния състав на очната клиника на Университетската болница в Осло е бил диагностициран с ковид през днешния ден. Той наскоро е посетил Северна Италия и е бил на работа в понеделник и вторник. Служителят демонстрира леки признаци и е изолиран вкъщи.
Франция заяви за 19 нови случая на болест с новия ковид, като по този начин общата численост в страната доближи 57 доказани случая. Няколко учебни заведения в департамента Оаз, северно от Париж, ще останат затворени след уикенда с оглед да не се популяризира вирусът.
Броят на инфектираните с новия ковид в Италия през днешния ден доближи 888 души. Починали са още четирима инфектирани, заяви началникът на италианската Служба за гражданска отбрана Анджело Борели.Починалите са трима души над 80 години и един човек над 70 години. Те са имали и други болести. Излекувани са 46 души. 345 от инфектираните са в болница, от които 64 души са в интензивно поделение. 412 инфектирани са с леки признаци или без признаци.
Случаи на болест с новия ковид има в 23 от 47-те японски префектури, като общото число на инфектираните е 940 души, в това число и тези, които са били на борда на круизния транспортен съд "Даймънд принцес ". За последното денонощие има 21 нови случая на болест.
Китай пък заяви за 47 нови смъртни случая на хора, наранени от новия ковид. С това смъртните случаи от началото на епидемията в Китай стават 2835. Регистрирани са 427 нови случая на болест, а общият им брой е - 79 251 случая.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР