САЩ съобщиха за намаляване на броя на нелегалните имигранти благодарение

САЩ съобщиха за намаляване на броя на нелегалните имигранти благодарение ...

Държавният секретар на САЩ благодари на Мексико за мерките срещу мигрантите.

САЩ съобщиха за намаляване на броя на нелегалните имигранти благодарение на усилията на Мексико. Това стана след срещата между американския държавен секретар Майк Помпео и мексиканския външен министър Марсел Ебрард, предаде БГНЕС.
"Държавният секретар Помпео благодари на министър Ебрард за мерките, които Мексико предприе в областта на имиграцията. Първоначалните индикатори показват, че това води до намаляване на притока на нелегални мигранти, пристигащи през южната граница на САЩ", се казва в съобщение на Държавния департамент.
По-рано Вашингтон и Мексико постигнаха споразумение за укрепване на границата. Мексико пое ангажимент да изпрати на границата до 6000 военни от Националната гвардия. Американският президент Доналд Тръмп заплаши Мексико с търговски мита до 25%, ако страната не вземе съответните мерки.
В САЩ мнозинството политици са съгласни, че ситуацията на американско-мексиканската граница е кризисна. Между републиканци и демократи вървят яростни спорове за това как да бъде решен този проблем.

Източник: actualno.com