САЩ съкращава със 755 души служителите в консулствата си в

...
САЩ съкращава със 755 души служителите в консулствата си в
Коментари Харесай

САЩ спира временно издаването на някои визи в Русия заради съкращаването на дипломати

САЩ редуцира със 755 души чиновниците в консулствата си в Русия, които сега са общо 1200. 

След като Съединени американски щати одобри нови наказания против Русия, от съветското външно министерство подредиха на Вашингтон до 1 септември да понижи броя на дипломатическите и техническите си чиновници в посолството и консулствата в Русия, с цел да изравни броя им с този на съветските чиновници в посолствата и консулствата в Съединени американски щати - 455 души. 

Заради намаляването на дипломатическия личен състав краткотрайно стопира издаването на неимигрантски визи за Съединени американски щати, заяви американското посолство в Москва. 

Издаването на визи ще спре на 23 август и ще стартира още веднъж на 1 септември, като тези визи ще се издават към този момент само в Москва, излиза наяве от известието на посолството. Визи няма да се издават в консулствата, които се намират в Санкт Петербург, Екатеринбург и Владивосток, за неопределен срок. 

Насрочените към този момент изявленията ще бъдат анулирани, като искащите да пътуват за Съединени американски щати ще могат да насрочат нови. 

Освен това Москва забрани достъпа до употребявани от Съединени американски щати дипломатически парцели, откакто администрацията на някогашния президент Барак Обама приложи същата мярка към съветските дипломатически парцели в Съединени американски щати, а новия президент Доналд Тръмп по този начин и не промени тази мярка. 

Новите визови ограничения ще останат в действие, до момента в който са в действие съветските констрасанкции против Съединени американски щати

" Руското решение да бъде кратко дипломатическото наличие на Съединени американски щати слага под подозрение сериозния темперамент на съветското предпочитание за възстановяване на връзките " сред двете страни, показва американското посолство, представено от ТАСС и Българска телеграфна агенция. 

В коментар на дипломатическите ограничения, признати от Вашингтон, външният министър Сергей Лавров разгласи, че Русия няма да усложнява издаването на визи за американци. 

" Ако някой се е надявал, че в този случай неприятният образец ще бъде инфектиран, значи се е объркал ", разгласи Лавров, представен от РИА Новости. 

Според него решението на американските управляващи цели да провокира недоволството на съветските жители към дейностите на властта. 

" Тази логичност е известна - това е логиката на тези, които провеждат цветни революции, това е инерция от администрацията на Обама в чист тип ", разяснява Лавров. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР