САЩ са убедили редица търговци на петрол да съкратят, а

...
САЩ са убедили редица търговци на петрол да съкратят, а
Коментари Харесай

САЩ накара петролните търговци да спрат бизнеса с Венецуела

САЩ са убедили редица търговци на нефт да съкратят, а в някои случаи даже да спрат бизнеса си с Венецуела.
„ Проведохме тези диалози с задгранични петролни търговци, с непознати държавни управления … Постигнахме избрани триумфи. Компаниите ще понижат размера на нефта, който купуват от Венецуела, а в някои случаи напряко ще престанат да купуват от този режим “, е оповестил специфичният американски представител за Венецуела Елиът Ейбрамс на конференция в Държавния департамент.
По-рано на 29 март беше обявено, че съветският министър на енергетиката Александър Новак възнамерява да разиска с венецуелския си сътрудник Мануел Кеведо нарастване на доставките от латиноамериканската република.
Срещата сред двамата е планувана за идната седмица в Москва. По думите на Кеведо страната му е спряла износа на петрол за Съединени американски щати (над 400 000 барела) и сега търси нови пазари.
Ден по-рано - на 28 март Вашингтон предизвести задграничните компании, че ще постанова наказания за нефтени покупко-продажби с Венецуела. Американските управляващи задължиха фирмите, които се занимават с търговия на петрол и нефтопреработка, да прекратят директните, непреките и бартерните покупко-продажби с Каракас. В противоположен случай ще бъдат считани за извършители на американските наказания.
В края на януари Съединени американски щати ускориха натиска против закъсалата страна, налагайки наказания на държавната петролна компания PDVSA и блокира нейни активи за 7 милиарда $.
Организация на обединените нации предизвести, че последните наказания против нефтения бранш на Венецуела, наложени от Съединени американски щати, ще влошат икономическото състояние в страната и в допълнение ще обиден благосъстоянието на жителите ѝ.
След 23 януари, когато на фона на всеобщите митинги в закъсалата страна ръководителят на Народното събрание Хуан Гуайдо се самопровъзгласи за краткотраен държавен глава и получи поддръжката на Съединени американски щати, Канада, редица латиноамерикански страни по-голяма част от европейските страни, Вашингтон стартира да оказва напън върху ръководещите в Каракас и вкара наказания против страната. Организация на обединените нации и Русия осъдиха тези ограничавания. Влошаването на икономическата конюнктура в страната може да докара до филантропична злополука и е нарушение на правата на индивида.
В отговор венецуелският президент Николас Мадуро скъса дипломатически връзки с Вашингтон и упрекна Съединени американски щати, че се пробват да извършат държавен прелом. Той е подкрепян от Русия, Турция, Куба, Китай, Боливия, Никарагуа, Сирия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР