САЩ са убедени, че Китай обмисля възможността да изпрати оръжия

...
САЩ са убедени, че Китай обмисля възможността да изпрати оръжия
Коментари Харесай

Директорът на ЦРУ: Китай все още не е взел решение за оръжие за Русия

САЩ са уверени, че Китай обмисля опцията да изпрати оръжия на Русия, само че съгласно разследващите данни Пекин към момента не е взел дефинитивно решение. Това съобщи шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс пред CBS News.

" Не виждаме доказателства за действителни доставки на смъртоносно съоръжение ", добави Бърнс.

В последната седмица се появиха редица известия, че китайското държавно управление обмисля да даде на Русия безпилотни самолети и муниции, с които да зареди войната на Кремъл против Украйна. CNN заяви това, като се базира на информация от трима източници, осведомени с разследващите данни. Белият дом също удостовери съмненията.

" Не виждаме да е взето дефинитивно решение и не виждаме доказателства за действителни доставки на смъртоносни оръжия. Ето за какво Блинкен и президентът ясно предизвестиха за последствията от сходен ход ", изясни шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ.

Той счита, че китайските управляващи също се пробват да претеглят последствията от сходно решение. В същото време, по думите му, китайският водач Си Дзинпин следи доста деликатно съветската инвазия в Украйна.

" Няма водач в света, който да е следил опита на Путин в Украйна, развиването на войната, по-отблизо от Си Дзинпин. Мисля, че в доста връзки той беше обезпокоен и отрезвен от това, което видя ", заключи Бърнс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР