САЩ са сред 20-те водещи пазара за входящ туризъм на

...
САЩ са сред 20-те водещи пазара за входящ туризъм на
Коментари Харесай

Ще привличаме американци с круизен, СПА и винен туризъм

САЩ са измежду 20-те водещи пазара за входящ туризъм на България. Страната ни е дестинация, позната на американските консуматори най-вече за културен, естествен, еко- и орнитоложки туризъм. Възможностите, които ние предлагаме, обаче са доста повече и има голям капацитет и отлични вероятности да увеличим туристите от двете страни. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването на първия Българо-американски туристически конгрес в София с присъединяване на посланика на Съединени американски щати у нас Ерик Рубин и представители на бизнеса и браншови организации от двете страни.

Ангелкова напомни сполучливата рекламна акция за България в шест града в Съединени американски щати.

"Макар и скромна по мащаб за голямата страна, акцията реализира доста положителни резултати и през 2018 година отчетохме близо 97 хиляди визити на жители на Съединени американски щати у нас с над 10 на 100 растеж по отношение на 2017 година Вярвам, че това е верният метод за затвърждаване на основните целеви пазари, измежду които е и американският. Необходими са общи старания на бизнеса и локалните управляващи за привличане на американски туристи освен към огромните ни курорти, само че и към вътрешността на страната.

Министърът добави, че съвсем 70 % от туристите избират Европа поради културата и историята й. Според нея актуалният конгрес ще помогне да се насочат тематични начинания и събития и е допустимо сходни кръгли маси да се вършат два-три пъти годишно. На тях могат да се дискутират опциите за разширение на двустранните връзки в разнообразни типове туризъм – изключително културно-исторически, балнео- и СПА, гурме, винен и други, за които министерството сътвори профилирани дестинации за територията на страната. Ангелкова и дипломат Рубин показаха убедеността си да работят взаимно за развиването на круизния туризъм в Черно море, който би бил подтик за увеличение на туристите от Съединени американски щати.

Специално внимание бе обърнато върху ролята на вложенията за устойчивото развиване на бранша и предложения присъстващите да се включат в проведената от министерството в края на този месец Международната конференция за устойчиви вложения в туризма в Слънчев бряг. Тя ще притегли близо 300 представители на бизнеса. На форума ще взе участие Талеб Рифай, някогашен общоприет секретар на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации. Ще участват мениджъри от огромни туроператори и вложители, водещи хедж фондове, финансови институции, маркетолози и други, в това число ръководители и специалисти от международни американски вериги като „ Мариот “, „ Орбис “, „ Хаят “ и други На форума ще бъде подчертано върху опциите на българските курорти за конгресен туризъм, тъй че да се употребява богатата им материална база за осъществяване на събития през цялата година.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР