САЩ са създали с подкрепата на ЦРУ мрежа от 12

...
САЩ са създали с подкрепата на ЦРУ мрежа от 12
Коментари Харесай

Ню Йорк Таймс: ЦРУ са създали 12 бази по границата на Украйна с Русия

САЩ са основали с поддръжката на Централно разузнавателно управление на САЩ мрежа от 12 секрети бази в Украйна, ситуирани по границата с Русия. Това твърди New York Times в обява, базирайки се на свои източници.

Мрежата от бази е почнала да се образува през 2016 година, като сглобяването ѝ става " парче по парче " под управлението на трима американски президенти - Барак Обама, Доналд Тръмп и Джо Байдън, показва изданието

Американската страна е предоставяла на Украйна разследваща информация за придвижването на съветските войски, а Украйна в подмяна е предавала прихванати диалози и друга информация. Това е трансформирало Украйна в един от най-важните сътрудници на Съединени американски щати в региона на разузнаването и в център за събиране на разследваща информация. Според Ню Йорк Таймс тайните бази в Украйна са прихванали повече съветски връзки, в сравнение с личната база на Централно разузнавателно управление на САЩ в Русия.

" Посолството на Съединени американски щати в Киев - базата ни там, дейностите, които се правиха от Украйна - се трансформира в най-хубавия източник на информация, сигнали и всичко останало за Русия ", изяснява някогашният почитан американски чиновник.

Руските управляващи са декларирали, че Москва е знаела, че Киев получава разследваща информация от Запада, а представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че това няма да попречи на осъществяването на военната интервенция на Москва.

Президентът Владимир Путин съобщи, че през 2014 година Украйна е сменила държавното управление си " с поддръжката на Централно разузнавателно управление на САЩ ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР