САЩ са съгласни да се намалят постовете по Демилитаризираната зона

...
САЩ са съгласни да се намалят постовете по Демилитаризираната зона
Коментари Харесай

Вашингтон е съгласен да се намалят постовете по Демилитаризираната зона между Северна и Южна Корея

САЩ са съгласни да се понижат постовете по Демилитаризираната зона сред Северна и Южна Корея, съобщи американският военачалник Винсънт Брукс, който командва американските войски в Южна Корея, представен от Reuters.

Министерството на защитата на Южна Корея съобщи, че възнамерява да понижи броя на охранителните постове и съоръжение по границата със Северна Корея в границите на демилитаризираната зона (DMZ), като част от напъните за понижаване на напрежението и създаване на доверие със своята северна съседка.

" Имам известни опасения за това, по какъв начин от военна позиция ще се отрази това на способността да се пази линията на военната демаркация ", сподели генералът на Съединени американски щати Винсънт Брукс пред кореспонденти в сряда. Но той призна, че рискът е " рационален ", а ходът съставлява добра опция за понижаване на напрежението.

Около 28 500 американски бойци са ситуирани в Южна Корея - завещание от Корейската война, която завърши през 1953 година с помирение, само че което остави Северна Корея механически към момента във война с Южна Корея.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР