САЩ са регистрирали 1001 случая на морбили от началото на

...
САЩ са регистрирали 1001 случая на морбили от началото на
Коментари Харесай

Американските власти обвиняват дезинформацията за разпространението на морбили

Съединени американски щати са записали 1001 случая на морбили от началото на годината при най-голямото разпространяване на мощно заразната болест от над четвърт век, съобщи Ройтерс, като се базира на здравните управляващи.

Центровете за надзор и предварителна защита на заболяванията в Съединени американски щати обявиха, че от 27 май са регистрирани 61 нови случая на морбили - най-големият брой от 1992 година, когато са регистрирани 2126 случая.

Според здравни чиновници необятното разпространяване на заболяването се дължи на това, че някои родители в Съединени американски щати отхвърлят да бъдат имунизирани децата им. Тези родители считат, че съставките на имунизацията могат да причинят аутизъм, за което обаче няма научни доказателства.

Властите още веднъж приканиха родителите да имунизират децата си. Министърът на опазването на здравето и филантропичните въпроси Алекс Азар сподели, че " имунизациите са безвреден и високо ефикасен инструмент на публичното опазване на здравето, който може да предотврати тази болест и да постави завършек на настоящето ѝ експлоадиране ".

От заболяването са наранени най-вече деца, които не са имунизирани срещу морбили, заушка и рубеола.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР