САЩ са разположили наблюдателни пунктове по сирийско-турската граница независимо от

...
САЩ са разположили наблюдателни пунктове по сирийско-турската граница независимо от
Коментари Харесай

САЩ са разположили наблюдателни пунктове по сирийско-турската граница

САЩ са разположили наблюдателни пунктове по сирийско-турската граница без значение от апела на Анкара да се откажат от това. Това излиза наяве от изявление на представителя на Пентагона Роб Манинг, заяви Агенция Франс Прес.

"По разпореждане на министъра на защитата Джеймс Матис Съединени американски щати разположиха наблюдателни постове в североизточния граничен район на Сирия в полза на сигурността на Турция, нашия съдружник в НАТО ", е споделил Манинг.

На 21 ноември американският министър на защитата Матис разгласи желанието на страната си да разположи няколко наблюдателни пункта на сирийско-турската граница. Както заяви тогава вестник "Сабах ", Вашингтон подхваща сходна стъпка по отношение на безпокойството на Анкара от наличието в този регион на кюрдски отряди от Силите за отбрана на народа (СЗН), които турската страна счита за сирийски клон на неразрешената Кюрдска работническа партия (ПКК).

В края на ноември турският министър на защитата Хулуси Акар съобщи, че решението на Пентагона за разполагане на наблюдателни пунктове в Северна Сирия ще усложни обстановката в един без друго комплициран регион ". Миналата седмица на среща със специфичния представител на Съединени американски щати по въпросите на Сирия Джеймс Джефри - Акар прикани Вашингтон да се откаже от разполагането на наблюдателни пунктове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР