САЩ са провели ново изпитателно изстрелване на междуконтиненталната балистична ракета

...
САЩ са провели ново изпитателно изстрелване на междуконтиненталната балистична ракета
Коментари Харесай

САЩ проведоха изпитания на междуконтинентална балистична ракета

САЩ са провели ново изпитателно изстрелване на междуконтиненталната балистична ракета Minuteman III, оповестяват от военновъздушната база Ванденберг.

Ракетата, която е била без бойна глава, е била изстреляна от полигона в Калифорния.

" Изстрелването на междуконтинентална балистична ракета Minuteman III e същинско удостоверение за опциите на екипа във Ванденберг ", се споделя в известието по отношение на изстрелването.

Тристепенните междуконтинентални балистични ракети с наземно базиране от семейство Minuteman в началото са предопределени за нуклеарно въздържане по време на Студената война.

Сега Minuteman III е единствената междуконтинентална балистична ракета с наземно базиране, която е призната на въоръжение в Съединени американски щати. Тя е способна да поразява цели в радиус от 12 000 километра.

По последни данни от открити източници, Вашингтон разполага с 450 такива ракети, които ще останат в употреба най-малко до 2020 година.

Доставката на Minuteman III в армията на Съединени американски щати е почнала през 1970 година В края на 1978 година производството им е прекратено. Американската войска постоянно организира тествания на тази ракета. През лятото на 2018 година беше обявено за несполучливо тестване на Minuteman III. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР