САЩ са приятел и партньор на Северна Македония, заяви днес

...
САЩ са приятел и партньор на Северна Македония, заяви днес
Коментари Харесай

Матю Палмър: САЩ са приятел и партньор на Северна Македония

САЩ са другар и сътрудник на Северна Македония, съобщи през днешния ден в Скопие специфичният представител на американския държавен секретар за Западните Балкани Матю Палмър, представен от Танюг.

След среща с премиера Зоран Заев Палмър сподели, че Съединени американски щати желаят европейска вероятност за Северна Македония, предава Българска телеграфна агенция.

" Ясно декларирахме това тук, в Скопие, и ще го кажем ясно и в диалог с нашите европейски сътрудници ", сподели Палмър.

Американският представител, който през последните дни се срещна с президента на Северна Македония Стево Пендаровски, външния министър Никола Димитров, министъра на защитата Радмила Шекеринска и водача на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, а през днешния ден и с премиера Зоран Заев, сподели, че срещите му в Скопие са били градивни и главните им тематики са били свързани с настоящите събития в Северна Македония, в Брюксел и в района.

Палмър изрази удовлетворение от утвърждението на протокола за участие на Северна Македония в НАТО в американския Сенат и добави, че Вашингтон се радва, че страната ще стане 30-ата страна членка на алианса.

Той сподели още, че Съединени американски щати ще продължат да поддържат Преспанското съглашение сред Скопие и Атина, което реши дългогодишния спор за името на Македония, тъй като този документ е значим за сигурността и стабилността на целия район. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР