САЩ са приятел и партньор на Северна Македония и остават

...
САЩ са приятел и партньор на Северна Македония и остават
Коментари Харесай

Палмър: Пътят на Северна Македония към НАТО е чист

САЩ са другар и сътрудник на Северна Македония и остават отдадени на подобряването на връзките със страната и нейната европейска интеграция, в която са включени и двата процеса – участието в НАТО и Европейския съюз. Това е посланието, което спеицалният представител на Вашингтон за Западните Балани Матю Палмър е изпратил на срещите си с президента на Македония Стево Пендаровски, министъра на външните работи Никола Димитров, министъра на защитата Радмила Шекеринска, водача на главната опозиционна партия ВМРО-ДПМНЕ и премиера Зоран Заев, предава македонският "Фокус ".

„ Посланието е, че Съединени американски щати е сътрудник и другар на Северна Македония, ние сме отдадени на това във връзка с Северна Македония и нейната европейска интеграция, която включва и НАТО, и Европейски Съюз. Пътят на Северна Македония към НАТО е чист... “, съобщи Палмър в изказването си пред постройката на държавното управление, където се срещна с министър-председателя.

Палмър акцентира, че по време на визитата му е доказана вероятността за европейското участие на Македония.

„ Изяснихме това тук, в Скопие, ще го изясним и с нашите европейски сътрудници “, съобщи Палмър, като напомни, че е имал среща и с посланиците на Съединени американски щати в страните от Югоизточна Европа, на която са споделени вероятностите за бъдещото развиване на района.

Палмър добави, че е изразил задоволството си от ратификацията на Протокола за присъединение на Македония към НАТО от Сената на Съединени американски щати и уточни, че Вашингтон чака с неспокойствие страната да стане 30-тата членка на Алианса.
Що се касае до Преспанския контракт, дипломатът акцентира, че Съединени американски щати не престават да го поддържат и че той е значим за стабилността и сигурността на целия район.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР