САЩ са прекратили доставките на суров петрол за Китай. Това

...
САЩ са прекратили доставките на суров петрол за Китай. Това
Коментари Харесай

САЩ спряха да доставят суров петрол на Китай

Съединени американски щати са прекратили доставките на недопечен нефт за Китай. Това стана ясно от изказване на ръководителя на огромна китайска корабна компания Се Чунлин, представено от Reuters.

" Ние сме един от главните превозвачи на нефт от Съединените щати до Китай. Преди комерсиалната война имахме добър бизнес, само че в този момент вносът спря изцяло, " сподели Се Чунлин, който се изрича на годишната корабоплавателна среща в Хонг Конг, предава " Фокус ".

Според данни за придвижването на корабите, доставката на американски нефт за Китай е спряла през септември. Според организацията през юли тази година са доставени 10,5 милиона барела нефт на Китай от Съединени американски щати, през август размерът на доставките възлиза на 9,7 милиона барела, а през септември са превозени 0,6 милиона барела.

На 24 септември влязоха в действие мита в размер на 10% върху артикули, импортирани от Китай в Съединените щати, чиято обща стойност се пресмята на 200 милиарда $. От 1 януари 2019 година цената ще се увеличи до 25%. Американският президент Доналд Тръмп също изрази желанието си да стартира третата фаза от използването на ограничаващи ограничения и, в случай че Пекин се осмели да предприеме ответни ограничения, да вкара спомагателни цени за китайски артикули и услуги за 267 милиарда $

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР