САЩ са представили искания по 47 точки за пълно ядрено

...
САЩ са представили искания по 47 точки за пълно ядрено
Коментари Харесай

САЩ с искания по 47 точки към Пхенян за ядрено разоръжаване

САЩ са показали претенции по 47 точки за цялостно нуклеарно разоръжаване на Северна Корея, заяви японският министър на външните работи Таро Коно в изявление за японския ефирен канал NHK, представено от TACC.

„ Държаният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео по време на своята аудиенция в Пхенян е показал на Северна Корея какво американската администрация има поради под „ цялостна денуклеаризация “ – ликвидирането в проверима и необратима форма на нуклеарното и всички други типове оръжия за всеобщо заличаване – химическо и биологическо, както и ракетите и всички свързани с тях обекти. На Северна Корея е показано искане с 47 позиции. Ако настояването в този размер не бъде изпълнено няма да бъдат вдигани глобите против страната ", завява Кано.

Според него Северна Корея няма да се откаже от взетото решение за цялостна денуклеаризация в подмяна на гаранции от страна на Съединени американски щати за националната й сигурност.

"В Северна Корея обещанията на висшето управление имат изключително значение. Важно е, че за цялостна денуклеаризация е обявено вътре в страната. Аз смятам, че в такава обстановка Северна Корея няма да се отметне от решенията си “, прибавя Кано.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР