САЩ са предоставяли на Киев за разузнавателни данни и са

...
САЩ са предоставяли на Киев за разузнавателни данни и са
Коментари Харесай

Захарова: САЩ дават на Киев разузнавателни данни, US инструктори насочват ударите с HIMARS по Донбас

САЩ са предоставяли на Киев за разследващи данни и са пратили в Украйна инструктори, които управляват ударите с реактивните системи за залпов огън HIMARS по мирните поданици на Донбас. Това съобщи представителят на съветското Външно министерство Мария Захарова на брифинг, представена от ТАСС.

Тя акцентира, че украинските сили не престават масирано да обстрелват териториите на Донецката и Луганската национални републики (ДНР и ЛНР), " огънят е изборен - по жилищни квартали, магазини, здравни и други обществени заведения ".

" Въоръжените формирования на Украйна навсякъде употребяват получените от Съединени американски щати реактивни системи за залпов огън HIMARS и го вършат при непосредственото подпомагане на американската страна, която освен им дава нужните разследващи данни, само че и мълчешком е пратила инструктори, които оказват помощ на киевския режим при насочването на ударите ", означи Захарова.

" След американските доставки на тези тежки въоръжения се вижда засилено активизиране на артилерията на ВСУ (Въоръжените сили на Украйна), която без подозрение е получила заповед от Киев без никакво съмнение да ги употребява против гражданското население ", безапелационна бе тя.

Списъкът на потърпевшите от тези " безчовечен бомбардировки " обитаеми пунктове в ДНР, ЛНР и Херсонска област може да бъде попълван ежендевно, съобщи Захарова. Според нея сходни офанзиви изцяло устройват Вашингтон, откакто Съединени американски щати оповестиха на 8 юли, че пращат на Киев следващите 4 установки HIMARS, муниции и запасни елементи. " За тези цели са предопределени към $2,7 млрд ", изясни говорителката на съветското Министерство на външните работи.

В Съединени американски щати все по-често се чуват нападателни апели към Украйна да нанася удари по съветска територия, което демонстрира неадекватността на част от американския хайлайф, съобщи още Захарова.

" В Съединени американски щати, изключително сре законадателите и чиновниците в апарата на така наречен Хелзинкска комисия при Конгреса ", все по-често звучат нападателни апели за унари директно по територията на Русия, което приказва за неадекваноста на създателите им ", означи Захарова.

Американската страна настойчиво отхвърля да подсигурява, че получените от режима в Киев модерни ракетни системи няма да се употребяват против цели на наша територия, съобщи още Захарова.

Тя означи, че очевидно Америка смята за законни варварските удари на украинските формирования по градовете и обитаемоте пунктове в ДНР и ЛНР, както и в освободените региони на Украйна. " По този метод Съединени американски щати стават непосреден участник в спора с всички произлизащи от това условия. Това е рисков и дестабилизиращ обстановката в света път ", предизвести Мария Захарова.

Тя прикани Вашингтон да не спекулира с желанието на Москва за взаимна работа по обмена на арестанти и да се откаже от опитите си оказва напън против Русия. Американските управляващи водят класическа осведомителна акция, вместо професионален и действителен разговор с Москва на тази тематика, означи Захарова и прикани за съответна работа, а не за операции и агитация.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР