САЩ са отворени за съживяване на преговорите с Европа за

...
САЩ са отворени за съживяване на преговорите с Европа за
Коментари Харесай

Американски министър заговори за съживяване на TTIP

САЩ са отворени за възкръсване на договарянията с Европа за трансатлантическа зона за свободна търговия (TTIP) , само че на ниво Европейски Съюз, а не с всяка страна поотделно.

Това разгласи пред телевизия Си Ен Би Си министърът на търговията на Съединени американски щати Уилбър Рос.

" Ние не направихме неточност, когато, излизайки от договарянията за съглашението Транстихоокеанско партньорство, не прекратихме договарянията за трансатлантическата зона за свободна търговия ", означи той. " Европейски Съюз е един от нашите най-големи търговски сътрудници и каквито и да са договарянията, юридически те би трябвало да се водят на ниво Европейски Съюз, а не на самостоятелно ниво ", разясни Рос.

" Има смисъл да се не престават договарянията по TTIP и да работим дружно към решение, което би дало опция да се усили общият размер на търговията при редуциране на нашия търговски недостиг ", уточни министърът.
САЩ и Европейски Съюз търсят пътища за възкръсване на договарянията за трансатлантическата зона за свободна търговия, които в действителност попаднаха в задънена улица при администрацията на Барак Обама.

Повечето европейски специалисти считат, че Вашингтон не е надъхан към задоволително отстъпки при регулацията на стандартите за стоките и в този тип съглашението би било доста по-изгодно за Съединени американски щати. То може да докара до осезаемо стесняване на европейската индустрия и селско стопанство, които няма да устоят на конкуренцията на по-некачествените, само че по-евтини американски артикули, прецизира БГНЕС.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР