САЩ са отправили предупреждение към Индия и Китай да не

...
САЩ са отправили предупреждение към Индия и Китай да не
Коментари Харесай

САЩ заплашиха Индия и Китай

САЩ са отправили предизвестие към Индия и Китай да не влизат в прекомерно близко партньорство с Русия.

" Нашето обръщение към индийското държавно управление е, че цената и следствията за тях от прекосяването към по-ясно стратегическо координиране с Русия ще бъдат обилни и дълготрайни ", сподели Брайън Дийз, основен стопански консултант на президента Джо Байдън. " Не имаме вяра, че е в полза на Индия да форсира или усилва вноса на съветска сила и други артикули ", добави говорителката на Белия дом Джен Саки, откакто предходната седмица Индия контракти нови петролни доставки от Русия.

Американският заместител държавен секретар Уенди Шърман предизвести Китай, че глобите, наложени на Москва поради войната в Украйна, би трябвало да дадат на Пекин " явен сигнал " за следствията, с които може да се сблъска, в случай че окаже материална поддръжка на Кремъл. " Със сигурност има сфери, в които сме разочаровани както от решенията на Китай, по този начин и от Индия в подтекста на нашествието ", добави той.

В следващо видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски сподели, че сегашните ограничавания против Москва не са задоволителни и настоя за цялостна обсада на съветската банкова система и интернационално петролно ембарго.

" Пакетът със наказания наподобява ефектно, само че това е малко. Продължаваме да настояваме за цялостно блокиране на съветската банкова система от интернационалните финанси и за отхвърли на демократичния свят в един или различен формат от съветския петрол. Именно износът на петрол е една от основите на съветската настъпателност, едно от основните неща за това съветското управление да може да си разреши да се отнася несериозно към договарянията за прекъсване на войната и освобождение на украинската територия ", сподели Зеленски.

Англия се приготвя за изпращане на бронирани машини в Украйна, разкри в. " Таймс ". Португалия също даде обещание да изпрати в допълнение военно съоръжение.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР