САЩ са отправили предупреждение към Индия и Китай да не

...
САЩ са отправили предупреждение към Индия и Китай да не
Коментари Харесай

САЩ предупредиха Индия и Китай да не влизат в твърде близко партньорство с Русия

САЩ са отправили предизвестие към Индия и Китай да не влизат в прекомерно близко партньорство с Русия.

„ Нашето обръщение към индийското държавно управление е, че цената и следствията за тях от прекосяването към по-ясно стратегическо координиране с Русия ще бъдат обилни и дълготрайни “, сподели Брайън Дийз, основен стопански консултант на президента Джо Байдън.

„ Не имаме вяра, че е в полза на Индия да форсира или усилва вноса на съветска сила и други артикули “, сподели представителят на Белия дом Джен Саки, откакто предходната седмица Индия контракти нови петролни доставки от Русия.

Индия отхвърли да наложи наказания против Русия, както направиха други страни.

Заместник държавният секретар на Съединени американски щати Уенди Шърман предизвести Китай, като съобщи, че глобите, наложени на Русия поради войната в Украйна, би трябвало да дадат на Китай „ явен сигнал “ за следствията, с които може да се сблъска, в случай че окаже материална поддръжка на Москва.

Според Шърман „ обсегът на глобите “ и експортният надзор, координирани сред западните съдружници против съветския президент Владимир Путин, би трябвало да послужат за образец за китайския водач Си Цзинпин.

Китай отхвърля да осъди дейностите на Русия в Украйна или да ги назова инвазия и подлага на критика западните наказания против Москва, макар че почитан китайски посланик съобщи предходната седмица, че Пекин не заобикаля съзнателно тези наказания.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР