САЩ са обхванати от най-големите граждански протести и бунтове от

...
САЩ са обхванати от най-големите граждански протести и бунтове от
Коментари Харесай

САЩ са обхванати от най-големите граждански протести и бунтове от 1968 г.

САЩ са обхванати от най-големите цивилен митинги и протести от убийството на Мартин Лутър Кинг през 1968 година, когато страната е разтърсена от огромни демонстрации за цивилен права на фона на Виетнамската война, написа " Гардиън ".

Протестите в Съединени американски щати започнаха преди седмица след убийството на 46-годишния афроамериканец Джордж Флойд. Той беше арестуван по съмнение в потребление на подправена банкнота. Невъоръжен и прострян на земята с белезници, Флойд молеше чиновник на реда да му разреши да диша, до момента в който служителят на реда притискаше коляното си във врата му. Видео демонстрира по какъв начин Флойд се оплаква, че изпитва болежка и не може да диша. Малко по-късно умира.

Последната сходна огромна безредица, само че локализирана единствено до Лос Анджелис, беше през 1992 година след побоя на служители на реда над чернокожия Родни Кинг . Тогава анархията продължи шест дни. 63 души са убити, а над 2300 са ранени. Ситуацията е овладяна след изпращане на Националната армия, армията и морски пехотинци.
 4000 души са задържани в Съединени американски щати от началото на митингите
4000 души са задържани в Съединени американски щати от началото на митингите

За финален път бункерът е употребен от американската администрация при Джордж Буш

Шест следващи нощи огромни и дребни американски градове се трансфораха в сцена на конфликти сред протестиращи и силите за битка с безредиците, сред мародери и националната армия. Участниците в демонстрациите даже нарушават наложения от управляващите вечерен час . Най-малко 40 града постановиха вечерен час , а Националната армия е ситуирана по улиците в 15 щата и Вашингтон, Окръг Колумбия. Хиляди американци са задържани. Има съдбовни случаи и брутални набези. В доста градове, измежду тях са Вашингтон и Филаделфия, са регистрирани огромни пожари.

Протести с принуждение породиха и пред Белия дом, където в неделя вечерта потвърдиха, че Доналд Тръмп е бил заставен да се крие в бункер в петък вечерта . Американският водач не е излизал с публично послание към нацията в отговор на зародилата рецесия. Той най-вече употребява профила си в " Туитър ". В събота президентът приказва за гибелта на Джордж Флойд във Флорида, обвинявайки крайнолеви за зародилите проблеми.
 Ярост и тъга – по какъв начин печатът отразява двойната рецесия в Съединени американски щати?
Ярост и тъга – по какъв начин печатът отразява двойната рецесия в Съединени американски щати?

" Ню Йорк таймс " написа " Двойна рецесия и припадък на яд тресе Съединени американски щати "

Латоша Браун, цивилен деятел и съосновател на Black Voters Matter, разяснява, че президентът Доналд Тръмп е посочил, че е подготвен да убие всяко нещо в тази страна, в това число и личния си народ.

Той е податлив да убие демокрацията. Той е податлив да убие всяко възприятие за същинско почитание или доверие към държавното управление му. Той е подготвен да убие интернационалните и световните връзки на Съединени американски щати. Той е унищожител, предизвести деятелят.

И всичко това се случва на фона на пандемията от ковид, която лиши живота на повече от 104 000 души в Съединени американски щати, предизвиквайки стопански, политически и културен потрес.
 Полицейски час във Вашингтон и още 40 града поради размириците
Полицейски час във Вашингтон и още 40 града поради размириците

Националната армия се включва в опазването на реда...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР