САЩ са най-верният съюзник на Израел, откакто бойците на Хамас

...
САЩ са най-верният съюзник на Израел, откакто бойците на Хамас
Коментари Харесай

Посещението на Блинкен в Израел разкрива границите на американската дипломация

Съединени американски щати са най-верният съдружник на Израел, откогато бойците на Хамас го нападнаха на 7 октомври. Но защото държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен завърши последното си посещаване, това беше задълбочаването на двете страни разделения, които бяха най-ясно показани.

След ден на срещи сред американски и израелски публични лица, Бенямин Нетаняху, министър-председател на Израел, и Блинкен организираха обособени конференции, които разкриха техните несъгласия по въпроси, вариращи от войната последваща фаза за това по какъв начин да се обезпечи освобождението на заложниците, държани от Хамас в Газа.

„ Това пътешестване отразява какъв брой сложен ще бъде целият този [дипломатически] развой “, сподели Аарон Дейвид Милър, старши помощник във Фондацията Карнеги за интернационален мир и някогашен чиновник на Държавния департамент на Съединени американски щати.

„ Двамата воюващи са тези, които дефинират дъгата на тази рецесия. И макар че Съединени американски щати играеха и играят забележителна роля, мисля, че би трябвало да бъдем много трезви в оценката на степента,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР