САЩ са на второ място в света, голям напредък бележи

...
САЩ са на второ място в света, голям напредък бележи
Коментари Харесай

Китай тотално доминира при заявките за патенти

САЩ са на второ място в света, огромен прогрес бележи Индия

През 2018 година Световната организация за интелектуална благосъстоятелност е записала 3,3 милиона патента, 14,3 милиона поръчки за търговски марки и 1,3 милиона поръчки за промишлени артикули (снимка: CCO Public Domain)

Доклад на Световната организация за интелектуална благосъстоятелност, един от най-големите органи за вписване и приемане на патенти, сочи, че през 2018 година броят на патентните поръчки от Китай е достигнал 1,54 милиона бро . Т ова е съвсем половината от всички поръчки за патенти , подадени по целия свят.

Повечето китайски патенти се отнасят до телекомуникациите и компютърните технологии. В съпоставяне с 2017 година, делът на Китай при патентните поръчки нараства с 11,6%. Съединени американски щати са на второ място – частни лица и американски компании са записали към 600 000 патента през 2018 година, което е с 1,6% по-малко спрямо миналата година.
още по тематиката
Общо през 2018 година Световната организация за интелектуална благосъстоятелност е записала 3,3 милиона патента, 14,3 милиона поръчки за търговски марки и 1,3 милиона поръчки за промишлени артикули. Около 70% от поръчките  идват от азиатски компании.

Друга страна, която демонстрира нарастване на броя на поръчките за патенти през предходната година, е Индия. Азиатската страна се явява съвсем толкоз голям пазар за смарт телефони и електроника, колкото е и Китай.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР