САЩ са изправени пред сериозен икономически спад на фона на

...
САЩ са изправени пред сериозен икономически спад на фона на
Коментари Харесай

Шефът на ФЕД: САЩ са изправени пред сериозен икономически спад, но не и депресия

САЩ са изправени пред сериозен стопански спад на фона на пандемията от ковид, само че няма да преживеят още една Голяма меланхолия и ще стартират да се възвръщат по-късно тази година. Това заяви гуверньорът на Федералния запас Джером Пауъл, представен от Агенция Франс Прес.

Най-голямата стопанска система в света беше мощна преди да удари епидемията от Covid-19, като естествено злополучие, което докара до затваряне на компаниите на национално равнище, сподели той и добави, че банковата система е по-силна от финансовата рецесия преди десетилетие.

Официалните данни демонстрират, че повече от 30 милиона работни места са унищожени в Съединени американски щати.

В интервала от април до юни икономическите данни " ще бъдат доста, доста неприятни. Ще има огромно намаляване на икономическата интензивност, огромно нарастване на безработицата ", предизвести гуверньорът в предаването " 60 Minutes " на CBS.

Но " има някои фундаментални разлики " сред актуалната рецесия и Голямата меланхолия през предишния век, акцентира той. Икономиката може " елементарно " да се срине с 20-30% това тримесечие и безработицата може да се усили с 20-25%, само че " би трябвало да бъде доста по-кратък спад спрямо това, което асоциираме с 30-те година на предишния век ", изясни Пауъл.

Друга основна разлика е, че вместо да подвига главните лихви, Федералният запас ги понижи до 0% и е квалифициран да излезе с нови способи в поддръжка на растежа, сподели още той.

" Мисля, че има добра опция да има позитивен напредък през третото тримесечие ", продължи Пауъл. Но той предизвести, че може да отнеме време преди страната да се върне към нормалността и Съединени американски щати могат и да не видят цялостно възобновяване без основаване на ваксина срещу ковид.

Мисля, че ние ще забележим възобновяване на стопанската система през втората половина на тази година, разяснява той, само че добави, че ще отнеме време, " може да се проточи до края на идната година. Ние в действителност не знаем ".

По думите му за цялостното възобновяване на стопанската система и американците да се усещат изцяло уверени ще е належащо да се изчака за ваксина.

Междувременно Съединени американски щати записаха 820 умряли от ковид за последните 24 часа, с които се усилват до близо 90 000. 1 486 376 американци са с ковид. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР