САЩ са изпратили в Украйна повече от 12 000 противотанкови

...
САЩ са изпратили в Украйна повече от 12 000 противотанкови
Коментари Харесай

Вашингтон разкри какви оръжия е пратил на Киев

САЩ са изпратили в Украйна повече от 12 000 противотанкови системи, 1400 зенитни системи и стотици камикадзе дронове, заяви администрацията на Байдън в изказване в четвъртък вечерта.

Отчетът бе изработен, откакто Вашингтон утвърди във вторник още 100 милиона $ въоръжение за Украйна, извадено от запасите на Съединени американски щати. С него общата помощ от Съединени американски щати за Украйна доближи почти 1,7 милиарда $ от началото на съветската инвазия.

Това включва 300 милиона $, утвърдени предишния петък за Инициативата за подкрепяне на сигурността на Украйна, в границите на която ще бъдат закупени нови оръжия които да бъдат изпратени в Украйна.

Списъкът на оръжията, предоставени на Украйна, включва следното:

- Повече от 1400 зенитни системи Stinger;

- Повече от 5000 противтанкови системи Javelin;

- Повече от 7000 други системи срещу бронирани машини;

- Стотици тактически безпилотни въздушни системи Switchblade. Това е дребен дрон, който може да бъде носен в раница от един човек;

- Над 50 000 000 патрона;

- 45 000 комплекта бронежилетки и каски;

- Лазерно насочвани ракетни системи;

- Безпилотни въздушни системи Puma; - Устройства за нощно виждане, термовизионни системи и оптика; - Услуги от търговски спътници за изображения.

Например представителят на Пентагона Джон Кърби съобщи, че към този момент са доставени 100 дроновe камикадзе (Switchblade) и се работи по доставката на още.

В началото на месец март Вашингтон отпусна спомагателните 200 милиона $. Преди броени дни Конгресът на Съединени американски щати утвърди пък други 13,6 милиарда $ незабавна помощ за Украйна като част от пакет от 1,5 трилиона $ за финансиране на федералното държавно управление до края на септември тази година, напомня Ройтерс.

В отговор съветското посолство в Съединени американски щати прикани Вашингтон да спре да помпа Украйна със смъртоносни оръжия. " Съединените щати са тези, които предизвикат от ден на ден и повече жертви ", се споделя в изказване на посолството в Telegram.

Дипломатическата задача счита, че неспособността на киевския режим да обезпечи верен надзор и отбрана на оръжията е довела до ширещи се спонтанни банди, занимаващи се с грабежи и гнет.
ТЕМА преди 14 минути 978 преди 40 минути 359 преди 51 минути 537
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР