САЩ са изпратили приблизително 1,1 милиона куршума, конфискувани от Иран

...
САЩ са изпратили приблизително 1,1 милиона куршума, конфискувани от Иран
Коментари Харесай

Война в Украйна: САЩ предават на Киев 1,1 милиона патрона, конфискувани от Иран

Съединени американски щати са изпратили почти 1,1 милиона патрона, иззети от Иран предходната година, в Украйна, армията им е сподели.

Централното командване на Съединени американски щати (Centcom), което следи интервенциите в Близкия изток, споделя, че снарядите са били иззети от транспортен съд, пътуващ за Йемен през декември. < /p>

Западните съдружници на Украйна неотдавна предизвестиха, че техните индустриални линии се борят да поддържат скоростта, с която Украйна употребява муниции.

Centcom споделя, че иранските патрони са били предадени на Украйна в понеделник.

Първоначално боеприпасите са били конфискувани от военноморските сили на Съединени американски щати от транспортен съд без страна на име MARWAN 1 на 9 декември, се споделя в него.

Правителството на Съединени американски щати закупи благосъстоятелност върху тях през юли посредством развой, прочут като гражданска конфискация, посредством който актив може да бъде конфискуван в случай че се счита, че притежателят му е забъркан в незаконна активност.

В този случай искът е предявен против Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война на Иран, клон на иранските въоръжени сили, имащ за задача да резервира държавното управление на страната.

Иран поддържа бунтовниците хути в продължаващата революция в Йемен, само че прехвърлянията на оръжия към групировката са неразрешени според резолюция от 2015 година на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Гражданската война в Йемен стартира през 2014 година, когато хутите поеха контрола над столицата Сана и смъкнаха държавното управление на страната.

Сваленото държавно управление остава интернационално приетото държавно управление на Йемен и е подкрепено от водена от Саудитска Арабия коалиция от страни в района, както и от Съединени американски щати и Обединеното кралство.

От втората половина на предходната година Иран също неведнъж е упрекван, че доставя на Русия оръжие, най-много дронове, за потребление във войната в Украйна.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР