САЩ са изнесли през миналата седмица с 211 хиляди барела

...
САЩ са изнесли през миналата седмица с 211 хиляди барела
Коментари Харесай

За първи път от 75 г. насам: САЩ изнасят повече петрол, отколкото внасят

Съединени американски щати са изнесли през предходната седмица с 211 хиляди барела нефт и петролни артикули на ден повече, в сравнение с са внесли, съобщи организация Bloomberg, базирайки се на данните на министерството на енергетиката.

Това се случва за пръв път през последните 75 години. Прецедентът е резултат от краткосрочното и внезапно стесняване на вноса на петрол в Съединени американски щати, което съответства с повишението на износа на въглеводороди до рекордно равнище. Отчитайки запазващата се волатилност на суровинните пазари, организацията предвижда, че в бъдеще Съединени американски щати ще внасят повече нефт, в сравнение с ще изнасят.

През 2018 година вносът превишаваше износа приблизително с 3 милиона барела на ден, а през 2005 година този индикатор доближи своя пик от над 12 милиона барела на ден.

„ Ние се трансформираме в преобладаваща международна мощ в енергетиката “, съобщи президентът на аналитичната компания Strategic Energy & Economic Research Майкъл Линч. „ Но защото измененията носят постъпателен темперамент, не мисля, че това ще докара до гражданска война. Но може да се счита, че ОПЕК ще вземе това под внимание, до момента в който размишлява над съкращаването на добива на нефт “, сподели специалистът, който учи трендовете на суровинния пазар от 1977 година

Съединени американски щати могат да допринесат за наводняването на международния пазар с спомагателни барели, защото претърпяват втора шистова гражданска война и още напролет на 2019 година дават обещание да слагат нов връх по рандеман, преодолявайки равнищата от 12 милиона барела на ден.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР