САЩ са изгонили тайно двама китайски дипломати, разкри в. Ню

...
САЩ са изгонили тайно двама китайски дипломати, разкри в. Ню
Коментари Харесай

Нов дипломатически скандал между САЩ и Китай

САЩ са изгонили " скрито " двама китайски дипломати, разкри в. " Ню Йорк таймс ". Според изданието дипломатите са се пробвали през септември да се промъкнат в американска военна база във Вирджиния.

Американските секрети служби считат, че най-малко един от двамата е обвинен от американските управляващи, че е сътрудник на китайското разузнаване.

Двама чиновници на китайското посолство във Вашингтон, съпроводени от съпругите си, отишли с кола до базата. На пропускателния пункт им бил отхвърлен достъп и им било подредено да се върнат.

Охраната ги пуснала да влязат на територията въз основата, с цел да създадат противоположен завой, само че вместо да си тръгне, колата траяла във вътрешността в базата.

В последна сметка пътят им бил заграден с камиони. Дипломатите споделили, че са влезнали простъпка, тъй като не знаели добре британски и не разбрали какво са им наредили.

Това е първият път от над 30 години насам, при който Съединени американски щати скрито изгонят китайски чиновници по съмнение в шпионаж. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР