САЩ са държавата с най-много заразени с коронавирус – над

...
САЩ са държавата с най-много заразени с коронавирус – над
Коментари Харесай

Българин участва в разработването на препоръки за щаба в Белия дом за борба с COVID-19

САЩ са страната с най-вече инфектирани с ковид – над 300 000 души.
Доналд Тръмп за COVID-19: За Съединени американски щати предстоят най-трудните седмици Той обаче изрази възходящо неспокойствие по отношение на ограниченията за обществено разграничаване
Щатите бяха упрекнати в „ модерно пиратство “ поради иззети маски, предопределени за Берлин
Напрежение сред Съединени американски щати и Германия поради конфискация на медицински маски Берлин упрекна Щатите в „ пиратство “ след спряна доставка на към този момент платени 200 000 маски
Екипът на българина доктор Румен Хичев създава рекомендации за националния щаб към Белия дом за битка с епидемията. И той, като доста други специалисти, счита, че би трябвало да има всеобщо тестване за ковид.
Трагичен връх в Съединени американски щати: 1480 жертви за 24 часа от COVID-19 С това общият брой на умрелите от вируса в Съединените щати към този момент е 7406 по данни на Университета "Джон Хопкинс "
„ Притеснението ми, главно е това, че сега, както в Съединени американски щати, по този начин и в България, има избран брой хора, наречени асимптомни или малосимптомни носители, които заради това, че нямат недоволства или недоволствата им са напълно леки, им разрешава, без да осъзнават, да популяризират вируса “, счита доктор Хичев.

Именно това усложнява битката с вируса – здравните управляващи не знаят къде са инфектираните и накъде да насочат напъните си.
COVID-19 може да задълбочи казуса със затлъстяването при децата в Съединени американски щати Специалистите предлагат децата да не се хранят с полуфабрикати
„ Смятам, че да се разпознава казусът едвам сега, в който пациентът прекрачи прага на болничното заведение или лекарския кабинет с недоволства, това значи постоянно да вървим след вируса, до момента в който не знаем къде са тези асимптомни носители “, добавя лекарят.

Д-р Хичев счита, че би трябвало да се пристъпи бързо към скрининговото тестване, което да даде по-добра картина на размера на епидемията – като в Съединените щати, по този начин и в България.

Според доктор Хичев обаче ограниченията против ковид в Америка са малко закъснели и не обгръщат цялата страна – доста губернатори чакаха до последно да издадат заповеди за карантина.

Доктор Хичев похвали българските управляващи за бързата реакция, само че това не е задоволително.

„ Мерките се взеха относително и бяха всеобхватни, за разлика от тези, които следим в Съединени американски щати. В България са всеобхватни, което е добре.
522 са доказаните случаи на COVID-19 у нас 37 души са излекувани
Трябва да се организира едно всеобхватно, нападателно, скринингово изследване – наблягам всеобхватно, нападателно, колкото се може по-бързо и се разпознават всички тези огнища на картата на страната, където има нараснало разпространение “, поучава лекарят.

По думите на доктор Хичев сред 50% и 65% заразяванията идват от хора без признаци.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР