САЩ са далеч по-враждебно настроени към аборта от всяка друга

...
САЩ са далеч по-враждебно настроени към аборта от всяка друга
Коментари Харесай

САЩ са най-враждебно настроени към аборта сред развитите държави по света

САЩ са надалеч по-враждебно настроени към аборта от всяка друга страна в развития свят, демонстрира социологическо изследване в 23-те най-големи страни в света, представено от " Гардиън ".

Сондажът на YouGov-Cambridge Globalism, който е извършен преди решението на американския щат Алабама тази седмица да одобри най-строгото законодателство против аборта в Съединени американски щати, разкрива, че 46% от американците са на мнение, че абортът е неприемлив спрямо 38%, които са на противоположното мнение.
 Аржентина не позволи аборта
Аржентина не позволи аборта

Сенатът на Аржентина отхвърли законопроект за узаконяване на абортите

Изследването слага Съединени американски щати наедно с разрастващи се страни като Индия (48-37%) и Турция (47-41%) . Зад Съединени американски щати се подреждат Япония (41%); Полша (35%); Италия (30%); Испания (29%); Канада (26%); Германия (23%); Англия (17%); Франция (11%) и други

Поддръжниците на президента на Съединените щати са още повече против аборта : 78% от подкрепящите Тръмп споделят, че абортът е неприемлив, до момента в който 18% го утвърждават. В селските региони е доста по-висок процентът на тези, които са против аборта спрямо градовете.
 Губернаторът на Алабама подписа закона против абортите
Губернаторът на Алабама подписа закона против абортите

Рестриктивно законодателство

Хората, които симпатизират на позициите на американския водач постоянно са тези, които желаят по-голяма набожност в публичния живот , да вземем за пример молебствия в учебните заведения.

По-образованият е по-вероятно да утвърди правото на дамата на аборт . По-възрастните са по-консервативни от по-младите по повод правото на дамата на аборт: 53% от тези на 55 година и повече са срещу спрямо 34% на възраст сред 18 и 24 година

Патриотите са по-враждебно настроени към аборта в съпоставяне със междинния американец. От тези, които показват Съединени американски щати като най-хубавата страна в света, 65% са срещу абортите.

Средният Запад е районът в Съединени американски щати , където най-негативно гледат на аборта (49%).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР