САЩ с предупреждение към дипломатите си в еврейската държаваАтакува с

...
САЩ с предупреждение към дипломатите си в еврейската държаваАтакува с
Коментари Харесай

US разузнаването: Иран удря Израел до 48 часа

САЩ с предизвестие към дипломатите си в еврейската страна
Атакува с дронове, крилати и балистични ракети

Сериозен риск от разпространяване на спора

Иран може да извърши офанзива на израелска територия в границите на идващите от 24 до 48 часа - такова предизвестие насочи през вчерашния ден източник от US разузнаването, заяви в. “Уолстрийт джърнъл ”.

Ден по-рано Техеран заплаши Тел Авив с възмездие поради офанзивата по иранското консулство в Дамаск преди 11 дни, в която починаха 13 души. Израел не пое публично отговорност за нападението, само че се счита, че стои зад него.

Според US източници възможната иранска офанзива ще включва над 100 дрона, дузини крилати ракети и евентуално балистични ракети, като цели на ударите ще са военни цели в Израел.

Сред убитите в офанзивата по иранското консулство на 1 април бе върховен пълководец на елитните ирански сили “Ал Кудс ”.

Нападението се случи в миг, в които се водят усилени дипломатически совалки за да се възпре разпространяването на спора в Газа из целия район.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху увери, че неговото държавно управление е готово да посрещне всевъзможни провокации за сигурността. Междувременно командирът на интервенциите на Съединени американски щати в Близкия изток - Ерик Курила, отпътува за Израел.

Пентагонът посочи, че визитата е била авансово планувана, само че е била изтеглена за по-скорошна дата поради “последните развития ” на обстановката.

Междувременно през вчерашния ден Съединени американски щати насочиха предизвестие към дипломатите си да лимитират напредването си в Израел заради съображения за сигурност. А по-късно предизвестия да заобикалят пътувания до Израел към жителите си издадоха още редица страни, измежду които Англия и Франция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР