САЩ с първа мярка срещу корупцията у нас. Посланикът на

...
САЩ с първа мярка срещу корупцията у нас. Посланикът на
Коментари Харесай

Херо Мустафа хвърли бомба: Налагаме забрана на българин да влиза в САЩ заради корупция ВИДЕО

Съединени американски щати с първа мярка против корупцията у нас. Посланикът на Вашингтон в България Херо Мустафа съобщи, че до дни ще бъде оповестен първият български жител, на който ще бъде наложена възбрана за влизане в страната поради корупция.

„ Съединени американски щати имат желание да подхващат по-твърди ограничения, ограничения със зъби, в битката с корупцията. Затова скоро ще оповестим първия българин, на който ще бъде наложена възбрана за влизане в Съединени американски щати поради корупция. Има съответна наредба в законодателството на Конгреса, която дава право на държавния секретар на Съединени американски щати да назове длъжностни лица, забъркани в корупционна активност.

Месец, откакто споделих, че ще създадем това, ние фактически ще оповестим име. Причината е, че тъй като считам, че е значимо да работим дружно в битката с корупцията и когато можем да свършим нашата работа, ние го вършим. Това ще бъде единствено първото име, само че след това ще има и други.

Впоследствие ще разгледаме целесъобразността на използван световния закон „ Магнитски” и други твърди ограничения.Ние не се отнасяме към този въпрос незадълбочено. За да назовем съответно лице, би трябвало да имаме доказателства. Този първи случай е доста явен и по тази причина взехме решение да действаме бързо. И това ще се случи след няколко дни”, сподели Херо Мустафа.

Тя разяснява и концепцията за възможни промени в Конституцията ни. „ Решението за каквато и да било смяна в Конституцията е на българското държавно управление, българския парламент и българския народ.

Върховенството на закона е един от стълбовете в нашия стратегически разговор, което значи, че ще водим добър разговор с държавното управление и гражданското общество, с цел да обсъдим по какъв начин от страна на Съединени американски щати можем да предоставим нашите знания и най-хубави практики”, съобщи дипломатът.

На въпрос за рухването на визите за българи, посланикът отговори по този начин: „ През март следва първото посещаване в България на помощник-държавния секретар по консулските въпроси.

Това е най-висшестоящия чиновник в Държавния департамент, който се занимава с този въпрос. Той ще пристигна тук, с цел да беседва за програмата за безвизово пътешестване. В този ред на мисли, посолството на Съединени американски щати преди малко стартира програмата „ Работа и пътуване”, която дава опция на 5000 български студенти да прекарат лятото в САЩ”.

„ Енергийната диверсификация би трябвало да бъде прегледана на процедура, а освен кардинално. Предстои второ посещаване в България на делегация от американски механически експерти”, сподели посланикът в коментар по тематиката за енергетиката у нас.

„ Мисля, че имам огромен шанс да бъда в България. Аз и моето семейство обичаме тази страна и българския народ. Обичам и езика ви. Не мисля, че е сложен, просто не мога да намеря задоволително време, с цел да го изучавам. Това, което ме впечатлява най-вече, е силата на българския народ. Във всяка институция и измежду гражданското общество съм се срещала с хора, които работят за положителното бъдеще на България”, показа още Херо Мустафа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР