САЩ рискуват да загубят превъзходството си на световната сцена, а

...
САЩ рискуват да загубят превъзходството си на световната сцена, а
Коментари Харесай

Бивш стратег на Пентагона: Рискът от ядрена война с Русия се увеличава драстично

Съединени американски щати рискуват да изгубят превъзходството си на международната сцена, а също по този начин, в най-лошия случай, може да престанат да съществуват, в случай че не осъзнаят, че Русия "е най-голямата заплаха за тяхната национална сигурност ".

Това разгласи някогашният пълководец на Пентагона полковник Тери Томпсън в своя публикация за "Вашингтон таймс ", представена от Нюз бг.

Експертът отбелязал, че съгласно изследване на Принстънския университет, през последните две години вероятността за нуклеарна война сред Русия и Съединени американски щати се е нараснала фрапантно, а при положение на постигане на "точка, от която няма връщане ", нуклеарен спор ще докара до гибелта на към 34 млн. американци през първите няколко часа.

Томпсън прикани Вашингтон да не подценява "руската опасност ". Той припомнил, че напоследък отбранителните качества на Русия са се нараснали доста и страната към този момент не била "разпокъсаното образувание, което беше след разпадането на Съветския съюз ".

Освен това тя развивала способността да "намира и унищожава " американски спътници в космоса.

От друга страна, добавил специалистът, Съединени американски щати към момента били подвластни от съветските ракетни мотори и това съгласно него бил един от техните най-големи стратегически дефекти.

Томпсън подчертал, че Вашингтон би трябвало да приключи тази взаимозависимост, само че и да проучва и други уязвими места във въоръжените си сили, тъй че Русия да не може да се възползва от тях.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР