САЩ регистрираха 1 милион нови случая на коронавирус за ден.

...
САЩ регистрираха 1 милион нови случая на коронавирус за ден.
Коментари Харесай

Всеки трети е болен, но в болниците е спокойно: какво става в Ню Йорк?


Съединени американски щати записаха 1 милион нови случая на ковид за ден. В Ню Йорк всеки трети до пети гражданин е инфектиран. Ще издържи ли здравната система на страната?

13-годишният Алекс чака с неспокойствие резултата си от теста. " Много желая да се върна на учебно заведение, да видя приятелите и учителите си ", споделя той.

Въпреки ръстa на случаите на ковид управляващите в Ню Йорк отвориха още веднъж държавните учебни заведения след Коледа. Но преди учениците да влязат в постройките, родителите им би трябвало да дадат единодушието си те да бъдат тествани ежеседмично.
Редакцията предлага
" Децата ви са на несъмнено място "

Учителката Сара Хънтър е удовлетворена, че работи в частно учебно заведение и не се постанова да се връща в класната стая. " Нашето учебно заведение ще бъде затворено до края на януари. Часовете още веднъж се организират през преносимите компютри. " Според новия кмет на Ню Йорк Ерик Адамс учебните здания са най-сигурното място за децата. " Броят на инфекциите там е невисок. Децата ви са на несъмнено място, където могат да учат и порастват. Загубихме близо две години същински уроци. Не можем да го повтаряме. "

Междувременно - според от квартала - всеки трети до пети нюйоркчанин е инфектиран с вируса. При това наклонността е възходяща. На от ден на ден места личният състав не доближава - в магазините, в лечебните заведения, на летищата.

Кметът на Ню Йорк: Градът не може да си разреши ново затваряне

Големи концерни като капиталовата банка " Голдман Сакс " още веднъж са пуснали чиновниците си да работят от у дома. Но Адамс предизвестява всички: градът не трябва да коленичи пред вируса в стопански проект. " Ако затворим града си, това ще е толкоз рисково, колкото Ковид. "

В първия си работен ден новият кмет демонстративно дойде с метрото. Адамс желае да потвърди, че системата действа. Макар че поради неналичието на личен състав влаковете просто не могат да се движат. Заразени са и доста от чиновниците в кметството. По публични данни съвсем една четвърт от тестваните на Нова година хора в щата са били позитивни. Въпреки това обстановката в клиниките към момента е спокойна. " Числата са шокиращи, само че за благополучие не е Делта разновидността. Много повече хора са положителни. Но не се разболяват толкоз тежко, колкото хората преди ", съобщи губернаторката Кати Хокъл.

Но музеите и магазините от ден на ден се опразват. Из Манхатън съвсем не минават коли, а по тротоарите съвсем няма хора. Кметът Адамс продължава политиката на своя предходник: всички чиновници както на публичните, по този начин и на частните компании би трябвало да бъдат изцяло ваксинирани. В момента Адамс изследва въпроса дали да вкара такова обвързване и за бустерната ваксина.

Детските лекари в Съединени американски щати са загрижени

Новите случаи в Съединени американски щати единствено за ден надвишиха милион. Президентът Байдън обаче е уверен, че страната е добре готова. " Болниците последователно ще се претоварят. Както във връзка с съоръжение, по този начин и във връзка с личен състав. Затова към този момент сме подготвили и раздали милиони маски, ръкавици и респиратори ", съобщи той.

" Знаем, че случаите порастват. Знаем, че имаме милиони неимунизирани ", сподели президентът Байдън.

Но данните на " Ню Йорк Таймс " демонстрират напълно друга картина - във всяка четвърта болница в страната 95 % от интензивните кревати са заети от пациенти с ковид. Общо сега приети в болница поради зараза с Ковид са съвсем 105 000 души.

Особено разтревожени са детските лекари. Най-голямата детска болница в страната, която е в Хюстън, Тексас, оповестява за четирикратно повишаване на случаите от декември до момента. Повечето болести са с Омикрон, споделя пред CNN лекар Брент Казини: " Имаме доста пациенти със усложнения в дишането - кашлица, запушени дихателни пътища, температура ".

Американските здравни управляващи в това време реагираха и позволиха имунизацията на BioNTech/Pfizer като бустерна за всички деца под 12 години. Но едва ли тази мярка ще спре разпространяването на болестта. За лекарите и медицинския личен състав в лечебните заведения това значи едно: Продължавайте. Независимо по какъв начин.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР