САЩ развиват глобална система за противоракетна отбрана (ПРО) с възможности

...
САЩ развиват глобална система за противоракетна отбрана (ПРО) с възможности
Коментари Харесай

Москва: САЩ развиват ПРО за нанасяне на внезапен ядрен удар по Русия

САЩ развиват световна система за противоракетна защита (ПРО) с благоприятни условия за нанасяне на неочакван нуклеарен удар по Русия.

Това предизвести първият заместител на началника на Генералния щаб на Въоръжените сили на Руската Федерация генерал-лейтенант Виктор Познихир, представен от " Интерфакс " и РИА " Новости ".
 Разузнавателен аероплан на Съединени американски щати
Разузнавателен аероплан на Съединени американски щати " слухти " по границите на Русия в Черно море

Излетял от военновъздушната база Суда Бей на гръцкия остров Крит

" Разполагането на противоракетни средства наоколо до границите ни основава мощен ударен капацитет на Съединени американски щати за допустимо нанасяне на неочакван нуклеарен удар по Руската Федерация ", сигнализира Познихир.

По думите на генерала при тези условия съветската страна е принудена да предприеме ответни ограничения . По-специално става въпрос за доставяне на стратегическите настъпателни сили с обещаващи ракетни комплекси като " Ярс ", " Авангард " и " Сармат ".

Според генерала с тази система Съединени американски щати се пробват да обезвреждат стратегическия нуклеарен капацитет на Русия и Китай . Той е уверен, че Вашингтон се стреми към стратегическо предимство посредством заличаване на нуклеарния боеприпас на съперника.
 В Русия пуснаха на вода подводницата-носител на
В Русия пуснаха на вода подводницата-носител на " Посейдон "

Заради особената секретност на плана е неразрешено снимането на подводницата

Познихир означи, че разгръщането на световна система за противоракетна защита освен унищожава стратегическата непоклатимост , само че и дестабилизира ситуацията в разнообразни райони на света.

Генералът заяви, че военното министерство на Русия е обезпокоено от устрема на Съединени американски щати да възродят програмата " Звездни войни " със основаването на галактически ешалон на системата за противоракетна защита, който ще може да смъква междуконтинентални балистични ракети в началния стадий на полета.

Познихир счита, че Вашингтон може да употребява галактически средства от ПРО за нанасяне на удари по обекти на Русия, Китай и други страни по света.
 Украински военачалник зове за завладяване на част от Русия
Украински военачалник зове за завладяване на част от Русия

Не стопират войнствените закачки сред двете враждуващи страни

Виктор Познихир предизвести, че страните, които разполагат на териториите си детайли от американската система за противоракетна защита, първи ще бъдат ударени . Също по този начин могат да пострадат и страни, които не вземат участие в проектите на Пентагона.

По-рано военният министър на Русия Сергей Шойгу съобщи, че Съединени американски щати са документирали антируското направление на противоракетната си защита.

На 19 април вестник " Комерсант " писа, базирайки се на източници, че Русия е излязла с предложение към Съединени американски щати за подписване на съглашение за недопускане на нуклеарна война. Изданието отбелязва, че самодейността е останала без отговор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР