САЩ разширяват правомощията си за депортиране на мигранти, правителството въвежда

...
САЩ разширяват правомощията си за депортиране на мигранти, правителството въвежда
Коментари Харесай

САЩ въвежда незабавна депортация на мигранти, отнема правото на адвокат

Съединени американски щати уголемяват пълномощията си за депортиране на мигранти, държавното управление вкарва нов интензивен развой , който ще заобиколи имиграционните съдилища , оповестява БиБиСи.

Според новите правила мигрантите, които не могат да потвърдят, че са били в Съединени американски щати непрестанно повече от две години , могат да бъдат неотложно депортирани .

Досега ускорените депортации можеха да бъдат приложени единствено към арестуваните покрай границата , които са били в Съединени американски щати за по-малко от две седмици .
 В Съединени американски щати готвят всеобщи арести и депортация на незаконни мигранти от 14 юли
В Съединени американски щати готвят всеобщи арести и депортация на незаконни мигранти от 14 юли

Акциите стартират в 10-те най-големи града в страната

Според правозащитни групи стотици хиляди хора могат да бъдат наранени . Американският съюз за цивилен свободи (ACLU) разяснява, че ще оспори политиката в съда.

Очаква се новите правила да се приложат неотложно след публикуването им във вторник.

През последните месеци имиграционната политика на Съединени американски щати е подложена на все по-голяма рецензия - по-специално изискванията в центровете за задържане в страната на южната граница с Мексико.

Кевин МакАлинан, изпълнителен секретар по вътрешна сигурност разяснява, че смяната е " нужен отговор на продължаващата имиграционна рецесия " и ще помогне за облекчение на тежестта върху съдилищата и центровете за задържане.

Американските гранични служби декларират, че от октомври 2018 година са арестувани над 688 375 души на югозападната граница , което е два пъти повече от миналата финансова година.
 Европарламентът осъди отношението на Съединени американски щати към мигрантите
Европарламентът осъди отношението на Съединени американски щати към мигрантите

Това провокира острата реакция на посланика на Съединени американски щати в Брюксел

Няколко анализатори предвиждат, че американският президент Доналд Тръмп ще трансформира имиграционния надзор в основен детайл от акцията си за преизбиране през 2020 година

По-рано единствено хора, арестувани в границите на 160 километра от границата, които са били в Съединени американски щати за по-малко от две седмици, биха могли да бъдат депортирани бързо.

Случаите на мигрантите, които са открити на друго място или са в страната повече от две седмици , можеха да бъдат прегледани от съдилищата и да получат право на процесуално посланичество.

Новите правила гласят, че хората могат да бъдат депортирани, без значение къде се намират , когато са арестувани, и без да им се разрешава достъп до юрист .
 Fox: Започнаха арести на имигранти за депортирането им Обновена
Fox: Започнаха арести на имигранти за депортирането им

Доналд Тръмп: Няма да пускаме нови мигранти в Съединени американски щати

Министерството на вътрешната сигурност (DHS) съобщи, че новите правила ще им разрешат да преследват по-голям брой незаконни мигранти и по-ефективно .

В Съединени американски щати има към 10,5 милиона имигранти без документи , съгласно изследователския център на Pew. Средният възрастен преселник без документи е живял в страната най-малко 15 години .

DHS декларира, че може да се праят изключения за тези със съществени медицински положения или " основни връзки " със Съединени американски щати .

Допълва се, че мигрантите, които имат право на леговище, ще продължат да имат право да приказват със чиновник по въпросите за леговище, който ще има достъп до техните претенции.
 Изпрати я назад, скандираха поддръжници на Тръмп след офанзива против конгресменка от Сомалия
Изпрати я назад, скандираха поддръжници на Тръмп след офанзива против конгресменка от Сомалия

Американският водач употребява избирателен протест в Грийнвил, Северна Каролина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР