САЩ разшириха обсега на санкциите срещу Русия, съобщи РИА Новости.

...
САЩ разшириха обсега на санкциите срещу Русия, съобщи РИА Новости.
Коментари Харесай

САЩ наложиха санкции на китайска агенция, купувала руско оръжие

Съединени американски щати разшириха обсега на глобите против Русия, заяви РИА Новости.
 Европейски Съюз удължи глобите против Русия с шест месеца
В " черния лист " са включени още 27 физически лица и шест компании. 

Включените в листата са свързани съветския бранш за отбрана и разузнаване. Обвиняемите за намесата на изборите в Съединени американски щати съветски жители също са включени в листата.  

За първи път са наложени и наказания на чуждестранна организация, купувала съветско въоръжение. Санкции са наложени на китайска военна организация, купила самолети Су-35 и зенитни ракетни системи С-400.

В същото време американският президент Доналд Тръмп разгласи, че е подписал декрет за стягане на режима на глобите против Русия. 

" Подписаният от мен декрет ще ускори използването на тези наказания посредством даването на спомагателни компетенции на министъра на финансите Стивън Мнучин, с цел да може да подхваща избрани дейности във връзка с тези наказания ", се споделя в посланието на Тръмп до ръководителите на Камарата на представителите и Сената.

Министерствата и органите на федералното държавно управление също така са получили разпоредби да подхващат всички нужни ограничения в границите на пълномощията си, с цел да подсигуряват цялостното използване на глобите, прецизира президентът на Съединени американски щати.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР