САЩ разработиха законопроект за контрол над чуждестранните инвестиции и износаПравителството

...
САЩ разработиха законопроект за контрол над чуждестранните инвестиции и износаПравителството
Коментари Харесай

САЩ разработиха законопроект за контрол над чуждестранните инвестиции и износа

САЩ създадоха законопроект за надзор над задграничните вложения и износа
Правителството и Конгресът на Съединени американски щати приключиха създаването по нов законопроект, целящ да затегне контрола над задграничните вложения в американската стопанска система, както и да реформира националната система за надзор на износа. Това бе обявено на специфичен брифинг за публицисти от двама представители на американската администрация на високо ниво.

Те обявиха, че подготовката на този нормативно-правен акт е в отговор на "хищническите инвестиции" в американската стопанска система, изключително от Китай". Изпълнителният и законодателният органи на американското държавно управление са създали "изключително уравновесен подход" за разрешаване на казуса, твърди представител на администрацията във Вашингтон. Според прогнозата му, новият документ освен ще ускори режима на надзор върху задграничните вложения и експортните продажби, само че и ще "осигури стопански растеж" в Съединените щати, заяви ТАСС.

На собствен ред различен от подготвилите документа съобщи, че това може би е "най-голямата законодателна победа" на администрацията на Доналд Тръмп досега. Законопроектът бе направен въз основа на междупартийния консенсус сред републиканците и опозиционните демократи, които понастоящем са на власт в Съединени американски щати. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР